0

A jelzáloghitel igénylés folyamata: lépésről lépésre

A jelzáloghitel igénylésnek több lépése is van, mielőtt még a hiteligénylő megkapná az igényelt hitelét.
A feltételeket a bankok állítják fel, melyeknek ha megfelel a hitel igénylője, akkor sikeresen hozzájuthat a jelzáloghitelhez. De nézzük meg, mi a jelzáloghitel igénylésnek a folyamata.

Az első lépés a jelzáloghitel folyamatában, akár csak a többi hiteligénylésnél az-az, hogy be kell menni több bankba is érdeklődni a jelzáloghitel pontos részleteiről. Ezután, ha tisztába van az ajánlatokkal, ki tudja választani a leginkább kedvező, és szimpatikus bankot. Ez lesz az első tárgyalás és találkozás a bankkal. Ezután jön a második tárgyalás, és ekkor lesz kitöltve a jelzáloghitel igényléshez szükséges nyomtatvány.

A jelzáloghitel igénylés folyamata: lépésről lépésre

A jelzáloghitel igénylés folyamata: lépésről lépésre

A következő lépés a kérelem leadása lesz a jelzáloghitel igénylésen folyamatában. Ha ez megtörtént, akkor a bank letudja első körben ellenőrizni a hitel igénylőjét, és megtudja állapítani, hogy jogosult-e a jelzáloghitelre. Megtudják már itt állapítani, hogy a hiteligénylő szerepel a BAR- listán, vagy ahogy napjainkban hívják, a KHR- listán. Ez lesz az előzetes hitelbírálata a jelzáloghitel igénylésnek.

Ekkor következik a jelzáloghitel fedezetéül felkínált ingatlan értékbecslése. Ha ez megtörtént, akkor jön a másodlagos, az-az a végeleges hitelbírálat, és a jelzáloghitel igénylés folyamatában itt történik meg a szerződés aláírása is. Ezután pedig már csak maga a jelzáloghitel folyósítása történik. Ha a jelzáloghitel igénylés teljes folyamatát nézzük, akkor láthatjuk, hogy több lépés előzi meg a tényleges hitelhez jutást. Az igénylési folyamat befejeztével már csak törleszteni kell a jelzáloghitelt
időben és pontosan!

  
Iktatva: Jelzáloghitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× négy = 20

Küldés
Hiteligénylés 2012