0

A jelzáloghitel igénylés során is előkerülhetnek bizonyos nyomtatványok!

Mint miden hitel típusnál, így a jelzáloghitelnél is vannak bizonyos nyomtatványok, amik az igénylés során előkerülhetnek. Sokan azért választják a jelzáloghitelt, mert ezt szabadon felhasználhatják, így akár ingatlant vásárolnak, akár a vállalkozásukat akarják fejleszteni, a bank felé semmilyen beszámolási kötelezettségük nem lesz. Milyen nyomtatványokat szoktak kérni a bankok ennél a kölcsönnél?

A jelzáloghitel igénylés során általában kettő nyomtatvány szokott kelleni. Az egyik a munkáltatói jövedelemigazolás, melynek hiányában egy bank se ad hitelt senkinek se. Ez egyrészt egy biztosíték a banknak, hogy tudja majd mindig időben, és pontosan fizetni a törlesztő részletet a hitel igénylője, másrészt általában ez alapján számolja ki a bank, hogy mekkora kölcsönre jogosult valaki. Egy plusz ingatlan bevonásával azonban a jelzáloghitel összegét növelni lehet.

A jelzáloghitel igénylés során is előkerülhetnek bizonyos nyomtatványok!

A jelzáloghitel igénylés során is előkerülhetnek bizonyos nyomtatványok!

A jelzáloghitel igénylés során a másik nyomtatvány, ami fontos lehet, az maga a kölcsönigénylő nyomtatvány. Ezt kell hibátlanul kitölteni ahhoz, hogy a hitel igénylése sikeres lehessen. Abban az esetben, ha valami nem lenne teljesen tiszta a dokumentum kitöltése során, vagy bármilyen kérdés felmerülne, érdemes személyesen bemenni a bankba segítséget kérni. Egy átlagos embernek, aki nincs benne a hitelekkel kapcsolatos dolgokban, nem feltétlenül lehet minden egyértelmű.

A jelzáloghitel igényléshez szükséges nyomtatványokhoz két féle képen lehet hozzájutni. Lehetőség van akár online is letölteni, hiszen a legtöbb banknak már van olyan elektronikusan is elérhető felülete, ahol mind nyomtatvány elérhető. Ez egy gyors és egyszerű megoldás. Lehet azonban személyesen is elkérni őket a bankokban, ez viszont egy kicsit hosszadalmasabb lehet.

  
Iktatva: Jelzáloghitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ hét = 13

Küldés
Hiteligénylés 2013