1

A jelzáloghitel igénylése is lehetséges Ausztriában?

Sok előnye és hátránya is lehet annak, ha valaki a külföldi hiteligénylés mellett dönt. Ennek az oka az is lehet, hogy valaki itthon, a magyar bankoktól már nem kapna hitelt, de persze az is lehet az ok, ha kedvezőbb kamatokkal akarja megkapni valaki a kölcsönt. Több féle hitel típust is lehet igényelni Ausztriában, kérdés, a jelzáloghite közöttük van- e.

A jelzáloghitel igénylése is lehetséges Ausztriában?

A jelzáloghitel igénylése is lehetséges Ausztriában?

A jelzáloghitel igénylése is lehetséges Ausztriában? Természetesen igen. Az ausztriai jelzáloghitelt fel lehet használni nem csak egy ingatlan vásárlására, építkezésre, és felújításra, de akár szabad felhasználásra is. Azért lehet sok magyarnak előnyösebb az osztrák hitel, mert szemben a magyar bankokkal, nem végeznek hitel vizsgálatot, így nem nézik, hogy a leendő ügyfélnek van- e már korábbról egy rendezetlen tartozása, vagy is szerepel- e KHR- listán ( régi nevén BAR- lista ).

Mielőtt azonban az ausztriai jelzáloghitel igénylés mellett dönt, érdemes alaposan átgondolni ezt a komoly döntést. Saját vagy családtagja házát, lakását kockára tenni igen csak merész lépés. Annak ellenére, hogy az osztrák bankok nem kérnek jövedelemigazolást, még is csak egy stabil és jól fizető munkahellyel a hátuk mögött szabad egy ilyen nagy volumenű döntésbe beleugrani, különben akár a fedezetül felkínált ingatlant el is veszíthetik.

Míg korábban az ausztriai bankok szívesen kölcsönöztek nekünk, magyaroknak, már már koránt sem tartanak minket megfelelő ügyfeleknek, hiszen igen sok nem fizető adóssal akadt dolguk az elmúlt pár éveben. Ennek ellenére érdemes ezt a lehetőséget is megpróbálni, ha már itthon nincs lehetőségük vagy épp kedvezőtlen lenne a jelzáloghitel igénylés, ám mindenek előtt járjanak utána minden fontos feltételnek!

  
Iktatva: Jelzáloghitel Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "A jelzáloghitel igénylése is lehetséges Ausztriában?"

 1. Berek Lada szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Szeretnék érdeklődni szabad felhasználású, jelzálog alapú kölcsönről, amit egy magyar állampolgár vehet fel Ausztriában:

  - Nagyobb összegről lenne szó, menni a maximum felvehető összeg?
  - Több nagy értékű, tehermentes ingatlan kerülne bevonásra az ügyletbe.
  - Magánszemély esetében szükséges jövedelem igazolás?

  Előre is köszönöm
  Berek Lada

Írj most.


négy × = 12

Küldés
Hiteligénylés 2014