0

A lakáshitel igénylés BAR listásoknak is lehetséges?

Sokan kerülnek manapság nehéz anyagi helyzetbe. Ilyenkor a már meglévő hitelüket se bírják fizetni, aminek a következménye az lesz, hogy felkerülnek a BAR listára. Ha valaki ebbe a kellemetlen helyzetbe kerül, akkor a jövőben nagyon nehezen fog tudni ismét hitelhez jutni. A lakáshitel igénylése sem kivétel ez alól, hiszen a BAR listán való szereplés alapvetően kizárja a sikeres hiteligénylést.

A BAR listásoknak alapvetően két csoportja van: az egyik az aktív státuszú, a másik pedig a passzív státuszú BAR listás. Ha valaki aktív státusszal szerepel a BAR listán, akkor a lakáshitel igénylését automatikusan el fogja minden bank utasítani, hiszen ez azt jelenti, hogy aktív tartozása van valamelyik bank, vagy pénzügyi intézmény felé, amit még nem tudott rendezni.

A lakáshitel igénylés BAR listásoknak is lehetséges?

A lakáshitel igénylés BAR listásoknak is lehetséges?

Ha passzív státusszal szerepel valaki a BAR listán, akkor ebben az esetben a korábbi hitelét már rendezni tudta. Ahhoz, hogy valaki ilyen státusszal lakáshitelt igényelhessen, egy bizonyos időnek már el kell telnie azóta, hogy passzív státuszba lépett az aktív státuszból.

Alapvetően azt lehet mondani, hogy annak, aki a BAR listán szerepel, nem adnak a bankok lakáshitelt, hiába igénylik is meg. Viszont, ha már hosszú ideje nem szerepel rajta aktív státusszal az illető, vagy már teljesen lekerült róla, akkor van esély arra, hogy a lakáshitel igénylését el fogják fogadni, és meg kapja a kölcsönt. Mindennek ellenére, az a leghelytállóbb kijelentés, hogy lakáshitel igénylésre a BAR listásoknak a hazai bankoknál nincs lehetősége!

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hat − 5 =

Küldés
Hiteligénylés 2012