0

A lakáshitel igénylés folyamata néhány lépésben összefoglalva!

A lakáshitel igénylése sok embernek nyújt segítséget abba, hogy saját ingatlanhoz juthasson. Alaposan át kell gondolni, hogy belevágjanak- e, hiszen a mai világban kevés munkahelyre lehet azt mondani, hogy beton biztos. A kölcsön megigénylése és utalása között elég sok minden elintézni való akad, mi most a lakáshitel igénylés folyamatát néhány lépésben megpróbáljuk összefoglalni.

A lakáshitel igénylés folyamatának legelején általában kiválasztanak egy adott ingatlant. Miután tisztába vannak a ház, vagy épp lakás árával, ki tudják számolni, hogy mennyi hitelre is lenne szükségük az önerő mellé, hogy meg is tudják vásárolni álmaik otthonát. Ezek után minél több bank lakáshitel ajánlatát meg kell vizsgálni, és a lehető legkedvezőbb mellett dönteni.

A lakáshitel igénylés folyamata néhány lépésben összefoglalva

A lakáshitel igénylés folyamata néhány lépésben összefoglalva

A lakáshitel igénylés folyamatában, miután meg van a legszimpatikusabb bank, és a legoptimálisabb kölcsönajánlat, következhet a szükséges dokumentumok beszerezése. A legfontosabb kétség kívül a munkáltatói igazolás lesz, ennek hiányában már semmilyen hitelt sem adnak a bankok. Nem is csoda, hiszen a banknak azon kívül, hogy ez egy biztosíték lesz a pontos és folyamatos törlesztésre, ez alapján fogja kiszámolni azt is, hogy pontosan mennyi hitelre is jogosult valaki. Ezek után a bank kivizsgálja azt is, hogy a hitel igénylőjének van- e korábbról tartozása, vagy is szerepel- e a BAR- listán.

Amennyiben mindent rendben talál a bank, a következő lépés a lakáshitel igénylés folyamatában a szerződés megkötése. Végül csak maga a hitel folyósítása marad hátra, ami ha megérkezik, már az Önöké is lehet a kiválasztott ingatlan. A lakáshitel igénylése egy életre szóló döntés is lehet, hiszen igen hosszú futamidővel szokták adni a bankok, így akár a nyugdíjas éveikig is eltarthat a kitörlesztése. Gondolják át alaposan, milyen törlesztő részlettel veszik fel a kölcsönt!

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


9 × három =

Küldés
Hiteligénylés 2013