0

A lakáshitel igénylés legfontosabb feltételei

Napjainkra az emberek többsége annak ellenére, hogy nem rendelkezik még saját lakással, vagy házzal, mégis nagyon meggondolja, hogy bele merjen-e vágni egy hosszú és kockázatosnak is mondható lakáshitel igénylésbe. A bizonytalan gazdasági helyzet, és a bizonytalan jövedelmek miatt valóban nagyon át kell gondolni, hogy ha lakáshitelt igénylenek, akkor ténylegesen tudják-e majd a törlesztő részleteket pontosan és időben fizetni.

A lakáshitel igénylésnek is számos feltétele van, akár csak az összes többi hiteligénylési típusnak. A legfontosabb kizáró ok a lakáshitel igénylésnél, az a BAR listán való szereplés, ebben az esetben egyik pénzintézet se fog hitelt kölcsönözni. Csak azután van lehetőség újra lakáshitelt igényelni, ha a BAR listán már a passzív státusza a  hiteligénylőnek egy éve lezártnak tekinthető.

A lakáshitel igénylés legfontosabb feltételei

A lakáshitel igénylés legfontosabb feltételei

A lakáshitel igénylésnél a legtöbb bank a munkáltatói igazolás meglétéhez köti a hiteligénylést, így ennek hiányában nem kaphatnak hitelt. Lehetséges teljesen önerő nélkül is lakáshitelt kapni, viszont ehhez egy magasabb fizetés szükséges. Abban az esetben is lehetséges lakáshitelt igényelni, hogy ha csak minimálbért keresnek, itt viszont már jelentősebb önerő szükségeltetik a sikeres hiteligényléshez.

A lakáshitel igénylésbe csak úgy érdemes belevágni, ha Önök mögött egy biztos munkahely van, és rendelkeznek valamennyi önerővel is. A havi részleteket a lakáshitel esetében hosszú évekre is megkaphatják, így viszonylag alacsony lehet a törlesztő részletük, azonban a mai világban egy munkahely sem mondható sajnos szinte 100%-ig biztosnak, így jó ha a bajban egy segíteni tudó családtag vagy barát is van az életükben.

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


5 − kettő =

Küldés
Hiteligénylés 2012