0

A lakáshitel igénylés menete röviden és egyszerűen!

Napjainkban kevés ember teheti azt meg, hogy ingatlan vásárlásakor nem vesz fel kölcsönt. A kétségbe ejtő gazdasági helyzetben ez nem is csoda, hiszen minden ember félti a munkahelyét, így nagy kockázatnak tekint egy akár több tíz éves hitelt felvenni. A lakáshitel igénylés folyamata elég hosszadalmas, mi most mégis megpróbáljuk a menetét röviden és egyszerűen összefoglalni.

A lakáshitel igénylés menetében első lépésnek tekinthető, hogy kiválasztanak egy ingatlant. Miután kiderül, mennyi is az ára, második lépésként ki kell számolni, hogy a meglévő önerőjük mellé mennyi hitelre is lenne szükségük ahhoz, hogy a lakást vagy épp házat megvásárolhassák. Ezek után érdemes minél több bank lakáshitel ajánlatát megnézni, hiszen csak így lehet megtalálni a számukra legkedvezőbb hiteltörlesztést.

A lakáshitel igénylés menete röviden és egyszerűen!

A lakáshitel igénylés menete röviden és egyszerűen!

A következő lépés a lakáshitel igénylés menetében a bank kiválasztása után, a szükséges dokumentumok beszerezése. Minden hitel esetében a legfontosabb ilyen dokumentumnak a munkáltatói igazolás tekinthető. Nem csak azért, mert ez alapján állapítja meg a bank, hogy pontosan mennyi hitelre is jogosult az igénylő, de ez lesz a biztosíték neki, hogy a törlesztő részleteket mindig időben és pontosan tudják majd fizetni. A bank ezek után végez egy vizsgálatot, hogy a lakáshitel igénylője szerepel- e a BAR- listán.

A következő lépés a kölcsön menetében a szerződéskötés, természetesen csak akkor, ha a bank mindent rendben talál. Ezután folyamatosan tartani kell a kapcsolatot a bankkal. A lakáshitel igénylés menetében az utolsó lépés a kölcsön folyósítása, amivel meg is lehet vásárolni a kiválasztott ingatlant. A lakáshitel felvételét alaposan át kell gondolni, reális törlesztő részletet választani, hiszen hosszú- hosszú évekre dönt az ember egy állandó kiadásról!

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


7 − = négy

Küldés
Hiteligénylés 2013