0

A lakáshitel igénylésnek milyen költségei lehetnek?

Ahhoz, hogy valaki saját ingatlanhoz juthasson, komoly pénzre van szükség. Kevesen vannak abba a szerencsés helyzetben, hogy ez az összeg a rendelkezésükre is áll, a többségnek bizony szüksége van valamilyen banki kölcsön segítségére. A lakáshitel igénylésnek is lehetnek bizonyos költségei, melyeket a törlesztő részletein túl is ki kell fizetni.

A lakáshitel igénylésnek milyen költségei lehetnek? A banki költségeken kívül vannak egyéb kiadások is. Az egyik az adásvételi szerződés megkötésének díj, a másik pedig a a lakásvásárlás után fizetendő illeték. Ennek mértéke függ az ingatlan árától is. El kell végezni, egy bizonyos értékbecslést is a megvásárolandó lakás esetében, ennek is akár több tíz ezer forint lehet a költsége.

A lakáshitel igénylésnek milyen költségei lehetnek?

A lakáshitel igénylésnek milyen költségei lehetnek?

A lakáshitel igénylés során újabb költséget jelenhet az, hogy a szerződést közjegyzői okiratba foglalják. Ezért bizony külön díjat számolnak fel (nagyjából a hitel összegének az 1 százaléka szokott lenni). Szükséges még a tulajdoni lapot, kertes házak esetén a térképet is kikérni, és ezeket csatolni a hitelszerződéshez. Ezek a költségek is a hitel igénylőjét terhelik. Ha szerencséjük van, akkor viszont ezeken is tudnak spórolni! Hogyan?

Lakáshitel igénylés során szoktak lenni ilyen akciók, melynek során a felmerülő költségeket átvállalja a bank, vagy épp pénzintézet. Miközben a legelőnyösebb ajánlatot keresik, hogy hol is igényeljék a kölcsönt, ezeknek a kiadásoknak a megspórolási lehetőségét is vegyék figyelembe. Látogassanak el minél több bankba, hiszen a legjobb ajánlaton rengeteget spórolhatnak hosszútávon!

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


1 × = hat

Küldés
Hiteligénylés 2013