3

A személyi kölcsön igénylése GYES-re is lehetséges lehet egy kismamának?

Mindenki kerülhet olyan nem várt helyzetbe, amikor igen is csak egy hitel segítheti ki az átmeneti pénzzavarból. Egy olyan családban, ahol kicsi gyermek van, valószínűbb hogy fel fog merülni néhány nem várt kiadás. Éppen ezért szokott a legtöbb kismamában felmerülni, hogy GYES-re, vagy esetleg GYED-re igényelhet-e személyi kölcsönt.

Sajnálatos módon azok az anyukák (vagy ritkább esetben apukák) akik otthon vannak a pici gyermekükkel, és csak GYES-t, vagy GYED-et kapnak, azok nem igényelhetnek a bankoktól hitelt. Hiába olyan bevételi forrás ez, amit az eddig ledogozott jövedelmükből állapítottak meg, még sem tekinthető jövedelemnek, így a személyi kölcsön igénylése nem lehetséges nekik.

A személyi kölcsön igénylése GYES-re is lehetséges lehet egy kismamának?

A személyi kölcsön igénylése GYES-re is lehetséges lehet egy kismamának?

Egy személyi kölcsönnél a bankoknak az a legfontosabb és “legmegnyugtatóbb” fedezet, ha a hitel igénylőjének van folyamatos jövedelme, amiből ugye egyenesen következik, hogy van állandó munkája is. A kölcsön összegét is a leigazolt keresetből állapítják meg. A GYES, és a GYED pedig ha alaposabban átgondolják, nem is a saját jövedelmük, hanem a gyermeké, hiszen miatta kapja ezeket az ellátásokat a szülő.

Személyi kölcsönt tehát sem GYES-re, sem pedig GYED-re nem lehet igényelni. Egy személyi kölcsönnek az első számú feltétele a munkáltatói igazolás. Ezen felül az igénylőnek be kell tölteni a 18. életévét, valamint érvényes személyigazolvány, lakcímkártya és adókártya is szükséges hozzá. Mindebből láthatják, hogy mivel egy GYES-en vagy épp GYED-en lévő kismamának nincs a bakok által elvárt jövedelme, így a személyi kölcsön igénylése a számukra lehetetlen.

  
Iktatva: Személyi kölcsön Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

3 hozzászólás "A személyi kölcsön igénylése GYES-re is lehetséges lehet egy kismamának?"

 1. horváh maron szerint:

  nem értem miért nem lehet ?
  s ha házra fordianák

 2. Nagy Melinda szerint:

  hogy lehetne megigényelni?

 3. szakács zsuzsanna szerint:

  szeretném meg kérdezni hogy tudnám meg igényelni gyesre az a hitelt tudom nem lehet de ugy sem ha 2 ember el jönne nekem kezesnek????? meg a párom is dolgozik 195000 keres egy honapban meg még plusz a két kezes meg én??????

Írj most.


nyolc − 1 =

Küldés
Hiteligénylés 2013