0

A személyi kölcsön magánszemélyektől: mik a buktatói az ilyen hiteligénylésnek?

A személyi kölcsön sokaknak nyújthat segítséget egy szorult anyagi helyzet esetén, hiszen teljesen szabadon felhasználható a kapott összeg. A kölcsönt lehet igényelni bankoktól és pénzintézetektől is, ezek megbízható megoldásnak számítanak. Van azonban lehetőség magányszemélyektől is kérni személyi kölcsönt, ez viszont egy eléggé veszélyes és meggondolatlan lépésnek tekinthető.

A személyi kölcsön magánszemélyektől: mik a buktatói az ilyen hiteligénylésnek?

A személyi kölcsön magánszemélyektől: mik a buktatói az ilyen hiteligénylésnek?

Mik a buktatói annak, ha személyi kölcsönt magánszemélyektől igénylik és nem a banktól? Annak ellenére, hogy ez egy gyorsabb megoldásnak számít, itt is vannak bizonyos elvárások, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy az igénylés sikeres lehessen ( jövedelemigazolás, életkor, érvényes és bejelentett lakcím, telefonos elérhetőség ). Ám míg a bank például nem fizetés esetén ad haladékot, addig a magánszemélyek nem szoktak várni, és akár behajtókat is küldhetnek az adósokra.

Abban az estben, ha nem banktól vagy pénzintézettől igényelnek személyi kölcsönt, hanem magánszemélyektől, sokkal magasabb kamatra is számíthatnak. Hátránya még a magánszemélyektől való hiteligénylésnek, hogy ha nem tudják fizetni a felvett összeget, akkor később egy bank se fog a segítségükre sietni, hiszen magánhiteleket egy bank sem fog kiváltani. A sok hirdetésben, amit magányszemélyek hirdetnek, ezeket a feltételeket ritkán lehet elolvasni.

Vannak természetesen az életben olyan helyzetek, amikor azonnal kellene pénzbeli segítség, és csak a magánszemélyektől felvett személyi kölcsönt gondolják megoldásnak. Érdemes azonban alaposan átgondolni ezt a lépést, és ha már ez mellett döntenek, nézzenek utána az interneten, hogy a kiválasztott hirdetésben szereplő magánszeméllyel van- e már valakinek korábbról rossz tapasztalata.

  
Iktatva: Személyi kölcsön Címkék: , , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× 2 = kettő

Küldés
Hiteligénylés 2013