0

Amit a lakáshitel igénylő adatlapról tudni kell!

A mai világban a legtöbb embernek az egyetlen lehetősége egy saját ingatlan vásárlására a lakáshitel igénylése. Nem egyszerű azonban ennek megszerzése, hiszen a bankok igen komoly feltételeket szabnak ki a kölcsön igénylőkkel szemben. Az egyik legfontosabb és egyben legkomolyabb feltétele a lakáshitelnek, hogy a kérelmező rendelkezzen munkahellyel.

Amit a lakáshitel igénylő adatlapról tudni kell

Amit a lakáshitel igénylő adatlapról tudni kell

A lakás kölcsön igényléshez szükséges még az adatlap kitöltése. Mi az amit a lakáshitel igénylő adatlapról tudni kell? Ezen a lapon általában szerepelnek az adós személyes adatai: a neve, a címe, az adó jele, valamit még a lakcíme is. Fontos, hogy mikor ezeket a részeket töltik ki, mindig olvashatóan és helyesen töltsék ki a részeket a könnyebb ügyintézés érdekében.

A lakáshitel igénylő adatlapon ezeken felül még a jövedelemről szóló adatokat is meg kell adni. A banknak ez lesz a biztosíték arra, hogy az adós tudja majd fizetni a törlesztő részleteket, valamint ez alapján tudja azt is megállapítani, hogy pontosan mekkora összegű kölcsönre is jogosult. Ezekről természetesen APEH igazolás is szükséges. Amennyiben szükséges adóstárs, a lakáshitel igénylő adatlapon kell őt megnevezni és az ő összes adatát megadni.

Be lehet vonni ingatlant is fedezetnek a lakáshitel igénylés során, az adatlapon ezt is meg kell nevezni, és a legfontosabb adatokat beírni róla. Miután a kitöltéssel elkészültek kettő tanú előtt kel a kölcsön igénylőjének aláírnia a papírt, melyet természetesen a tanúk is alá fognak szignózni. Röviden összefoglalva ezek találhatóak a lakáshitel igénylő adatlapon.

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


1 + kettő =

Küldés
Hiteligénylés 2013