0

Aranykártya igénylés

Ha úgy döntünk, hogy aranykártyát igénylünk a számlánkhoz, akkor be kell fáradnunk a bankfiókba, és egy aranykártya igénylő lapot kell kitöltenünk. Fontos az elején tisztázni, hogy egy meglévő számlához szeretnénk ezt kérni, vagy új folyószámlát szeretnénk igényelni a meglévő mellé. Azt is meg kell beszéli, hogy ha az aranykártya igénylés egy olyan számlaszámhoz szól, amihez már van bankkártyánk, akkor azt meg kell szüntetni.

Az aranykártya éves kártyadíja jóval magasabb a standard kártyákénál. Azonban elég sok szolgáltatás és kedvezmény tartozhat egy kártyához. Általában éttermek, könyvesboltok, vagy kulturális helyszínek szokták a nagyjából 15 vagy 20% kedvezményt adni. Ezeken felül, ha MasterCard aranykártyát igénylünk, akkor a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren ingyen várakozhatunk a MasterCard Lounge-ban.

Aranykártya igénylés 3-4 hét lehet

Aranykártya igénylés 3-4 hét lehet

Ehhez kötődik, hogy az aranykártyásoknak általában utazási irodai asszisztencia is jár a kártyához. Ha az aranykártya mellett döntünk, akkor az igénylőlap mellé szükség lesz jövedelemigazolásra is, vagy ha a fizetésünk ara a számlára érkezik, ahol az aranykártyát igényeljük akkor erre nincs szükség. Ha hitelkártyában kérünk aranykártyát, akkor magas havi nettó jövedelemre lesz szükség.

Általában 200 ezer forint nettó fizetés felett szoktak a bankok ilyet kibocsátani. Ehhez szintén kell jövedelem igazolás. Sőt, a bankok elvárják, hogy legalább 3, 6 vagy 12 hónapja legyünk abban a munkaviszonyban amiről az igazolást visszük – ezt bankja válogatja, hogy melyik hány hónapot kér. A hitelkártya a megigénylésétől számított 4-5 héten belül érkezik meg vagy postán, vagy a fiókba. Ritkán lehet azt is kérni, hogy az ügyfél mondja meg, hogy melyik fiókban szeretné a kártyáját átvenni.

 

  
Iktatva: Hitelkártya, Személyi hitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ kilenc = 14

Küldés
Hiteligénylés 2014