0

Az autó kölcsön igénylés legfontosabb feltételei röviden!

A mai világban szinte nélkülözhetetlennek mondható egy saját gépjármű, hiszen sokan vannak, akik csak így tudnak eljutni a munkába, de valljuk be, az egyéb mindennapi teendők elintézését is megkönnyíti. Autó kölcsön nélkül viszont kevesen engedhetnek meg maguknak még egy használt autót is. Erre kínálnak megoldást a pénzintézetek és a bankok az autó kölcsönök igénylésével.

Az autó kölcsön igénylés legfontosabb feltételei röviden

Az autó kölcsön igénylés legfontosabb feltételei röviden

Mik azok a legfontosabb információk, amik fontosak lehetnek az autó kölcsön igénylése során? Komoly feltételeket szabnak a bankok és a pénzintézetek  az autóhitelek esetében is, így akárki nem juthat hozzá. Az életkort illetően például csak 18. életévét betöltött személy igényelheti meg a gépjármű kölcsönt, és nem lehet idősebb, mint 70 éves. Szükséges még ezen kívül a magyar állampolgárság, és egy bejelentett magyar lakcím is.

Az autó kölcsön igénylésnek feltétele még az, hogy a hitel igénylőjének legyen egy rendszeres jövedelme, melyről természetesen jövedelemigazolást is kérnek. Ez egy fajta biztosítéknak is tekinthető a bankok részéről, hogy az adós tudja majd fizetni a törlesztő részleteket. Szükséges még az autó kölcsönhöz érvényes vezetői engedély is.

Mint ahogy látják, igen komoly feltételek vannak szabva, ami érthető is, hiszen a bankok és pénzintézetek első számú célja az, hogy a hitel igénylője tudja majd fizetni a kölcsönét, és ne adósodjon el. Érdemes olyan autót, és vele együtt olyan kölcsönt is választani, melyet biztosan tudnak majd fizetni még akkor is, ha néhány anyagilag nehezebb hónap következne az életükben.

  
Iktatva: Autóhitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


9 − egy =

Küldés
Hiteligénylés 2013