0

Az autóhitel igénylés feltételei: személyi feltételek

Ahhoz, hogy valaki autóhitelt tudjon igényelni, számos feltételnek kell előbb megfelelnie. Ezeket a hiteligénylési feltételeket a bankok, pénzintézetek állapítják meg, és csak akkor lehet egy autóhitel igénylése sikeres, ha az összes előre meghatározott feltételnek eleget tesz a hitel igénylője.

A személyi feltételek az autóhitel igénylésnél hasonlóak a többi típusú hiteligénylési feltételhez. Szükséges, hogy az autóhitel igénylőjének magyar területen bejelentett állandó lakcíme legyen. Ha az életkort nézzük, akkor itt is már 18 éves kortól lehet igényelni autóhitelt, egészen a 70. életév betöltéséig.

Az autóhitel igénylés feltételei: személyi feltételek

Az autóhitel igénylés feltételei: személyi feltételek

A legfontosabb autóhitel igénylési feltétel itt is, hogy a hiteligénylőnek legyen állandó, bejelentett munkahelye, melyről jövedelemigazolást kérnek majd a bankok. Ez alapján tudja egy bank megállapítani, hogy a leendő ügyfelük tudja-e majd rendszeresen és pontosan fizetni a szükséges törlesztő részleteket. Általában önerő is szükséges az autóhitel igényléséhez, ez bankonként eltérő lehet, mindenesetre x % önerő kérhető a hiteligénylőtől.

Elő van írva még az autóhitel igénylés személyi feltételeinél, hogy kell egy telefonelérhetőség, valamint természetesen érvényes jogosítvány is. Kedvező futamidőt is lehet választani az autóhitel igénylésénél, akár csak a többi hiteligénylésnél. A leírtakból jól látszik, hogy számos személyi feltételnek kell megfelelni az autóhitel igénylésénél, a legfontosabb kérdés azonban itt is az, hogy tudják-e majd rendszeresen fizetni a felvett hitelüket.

  
Iktatva: Autóhitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ 6 = tizenhárom

Küldés
Hiteligénylés 2012