0

Az autóhitel igénylés menete röviden és egyszerűen

Sajnos napjaikban kevesen tehetik meg azt, hogy amikor autóvásárlásra kerül a sor, akkor ezt hitel mentesen tudják intézni. Az autóhitel igénylés így a legtöbb embernek nélkülözhetetlen, hála ég viszont ennek mente nem nevezhető egy bonyolult és hosszadalmas folyamatnak. Az autóhitel igénylés általában akkor indul el, mikor az autókereskedésben kiválasztják a leginkább megfelelő autót, és a fizetésre kerül a sor.

A legtöbb autószalonban már helyben el lehet intézni az autóhitel igényléshez szükséges papírok kitöltését, így a hiteligénylés menete szinte teljes egészében itt fog lezajlani. Az autóhitel igényléshez szükséges egy munkáltatói igazolás, ennek hiányában sajnos a bankok nem állnak szóba a hiteligénylőkkel. Minden szalon szerződésbe van egy adott bankkal, így egy bank ajánlatával kell csak számolni az autóhitel igénylés menetében.

Az autóhitel igénylés menete röviden és egyszerűen

Az autóhitel igénylés menete röviden és egyszerűen

Az autóhitel igénylésekor az autószalon konkrét ajánlattal szolgál majd attól függően, hogy mekkora összegre van szükség az autó megvásárlásához. Minden hitel összeghez pedig párosulni fog több futamidő, melyből ki lehet választani a leginkább szimpatikust. Ekkor az autószalon felveszi a kapcsolatot a bankkal, és megtörténik az autóhitel igénylés menetében az egyik legfontosabb rész: a hitel bírálat.

Ha mindent rendbe talál a bank, tehát nincs probléma se a munkáltató igazolással, se magával a hiteligénylővel (esetleges BAR- listán való szereplés, vagy ahogy manapság hívják, KHR státusz  leellenőrzése), akkor megkezdődik a hitel folyósítása, és az autót megkaphatja a hitel igénylője. A legtöbb esetben egy gyors ügyintézés szokott lenni az autóhitelek menetében, nagyobb értékű autónál viszont előfordulhat egy kicsit hosszabb ügyintézési idő.

  
Iktatva: Autóhitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


négy − 4 =

Küldés
Hiteligénylés 2013