0

Az autóhitel igénylés vajon ingyenes?

Az autó vásárlók zömének hitelre van szüksége ahhoz, hogy új vagy épp használt gépjárművét meg tudja vásárolni. Ebben a mai, válságos világban ritkán van az embereknek annyi megtakarítása, hogy készpénzben, egy összegben kifizesse a gépjárművet a vásárláskor. Minden banknak van hitel ajánlata autóvásárlóknak, így csak ki kell választaniuk a legkedvezőbbet.

Az autóhitel igénylés vajon ingyenes?

Az autóhitel igénylés vajon ingyenes?

Vajon az autó hitel igénylése ingyenes? Mint minden kölcsönnél itt is felmerülhetnek bizonyos költségek, ezek viszont bankonként eltérőek lehetnek. Maga a hiteligénylés azért sem nevezhető ingyenesnek, mert súlyos kamatokat kell fizetni hosszú évekig a banknak, amiért az ő pénzüket használják. A kamat és a tőke részből áll össze az a hitel, amit forintra pontosan ki kell majd törleszteni.

Az autóhitel igénylés folyamata viszont nevezhető ingyenesnek, hiszen a bankok és pénzintézetek intéznek mindent. Sokszor előfordul az is, hogy az átíratást is átvállalja a bank, csak hogy náluk igényeljék meg a kölcsönt. Általában a kamatok megállapításába már belekalkulálják az ügyintézésnek is a díját, így ezért külön nem szoktak fizetni valót felszámolni. Sok esetben a szerződéskötési díjat, és a folyósítási jutalékot se számolják fel.

Az autóhitel igénylés esetében is a felmerülő költségek bankonként eltérhetnek. Érdemes ezeket a tényezőket is megvizsgálni, mikor a bankot kiválasztják, hiszen ha lehet ingyenes is, akkor miért fizetne érte az ember. A gépjármű kölcsön esetében az egyik legfontosabb feltétel, hogy a hitel igénylőjének legyen egy biztos és stabil munkahelye, így jövedelemigazolás híján egy bank se fog adni semmilyen hitelt sem.

  
Iktatva: Autóhitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− 1 = kettő

Küldés
Hiteligénylés 2013