1

Az online hiteligénylés BAR- listás személyeknek is lehetséges?

Az online hiteligénylés egy nagyon gyors és kényelmes megoldást jelent, hiszen otthonról, vagy épp a munkahelyről is elintézhetik a hiteligényléshez szükséges űrlap kitöltését, és nem kell már a folyamat legelején sokat várakozni a zsúfolt bankokban. Vajon az online hiteligénylés BAR- listás személyeknek is lehetséges?

Sajnos a BAR- listán (manapság már inkább KHR státuszként emlegetik) való szereplés egy elég nagy megbélyegzésnek számít, hiszen aki szerepel rajta, annak nem sok esélye van egyik banknál sem hitelhez jutni. Létezik a BAR- lista esetében aktív és passzív státusz. Aktív státuszú BAR- listán való szereplés automatikusan kizárja minden banknál a hiteligénylést. Nincs ez másképp az online hiteligényléskor sem.

Az online hiteligénylés BAR- listás személyeknek is lehetséges?

Az online hiteligénylés BAR- listás személyeknek is lehetséges?

A passzív státuszú szereplés a BAR- listán azt jelenti, hogy a régebbi hitelt már kitörlesztette a hiteligénylő. Ebben az esetben van olyan bank, aki szóba áll a hiteligénylővel, abban az esetben, ha ez a passzív státusz már egy bizony ideje fenn áll. Ilyenkor meg lehet próbálni az online hiteligénylést, és a későbbiekben a kiválasztott bank majd visszajelez, hogy a hiteligénylési kérelmet elfogadják-e vagy épp elutasítják.

Aki egyszer felkerül a BAR- listára, az sajnos egyúttal egy ördögi körbe is kerül a hiteligénylés szempontjából. Annak ellenére, hogy az online hiteligénylés egy nagyon hangzatos lehetőség, még is azt kell mondani, hogy az hiteligénylés egész folyamatát ritkán lehet teljesen online elintézni. Általában miután elküldték a hiteligényléshez szükséges űrlapot kitöltve online a banknak, onnan pár nap elteltével egy telefonos hívást kapnak egy személyes egyeztetésre. BAR- listás személyeknek, pedig online hitelt igényelni nem érdemes, sokkal inkább könnyebb dolguk lehet, ha személyesen mennek be a bankba megérdeklődni, hogy az Ő esetükben lehetséges-e a hiteligénylés.

  
Iktatva: Online hiteligénylés Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Az online hiteligénylés BAR- listás személyeknek is lehetséges?"

  1. Nagy Attiláné szerint:

    Hitelt szeretnék családi okok miat

Írj most.


kilenc × = 36

Küldés
Hiteligénylés 2013