0

Bankkártya igénylés

Bankkártya igénylés nagyon egyszerű lépések sorozata. Igazából itt már csak az a lényeg, hogy a meglévő számla használatához egy bankkártyát a bank hozzárendeljen, egy szimpla bankkártya szerződés megkötésével, melyet az ügyfélnek csak alá kell írnia. Ehhez nincsen szükség semmilyen igazolásra, vagy bármilyen okmányokon kívüli dokumentumra, a lényeg, hogy a személyi igazolvány és a lakcímkártya meglétével, ha a bank ügyfele beazonosítja magát, akkor már indulhat is a bankkártya igénylés.

Bankkártyák közül elég sokból lehet válogatni, érdemes a bankkártya igénylés előtt a saját vásárolási és számlahasználatunkat átgondolni, és az alapján megigényelni a bankkártyát. A bankkártya típusában lehet sima standard főkártya, lehet egy adott programhoz rendelt ezüst vagy inkább aranykártya.

Bankkártyából többfélét is igényelhetünk

Bankkártyából többfélét is igényelhetünk

A bankkártyák közül már az összes sima mágneskártya le lett központilag cserélve chipes kártyára. Sokkal biztonságosabb, és nehezebben lemásolható a bűnözőknek, mint amilyen anno a mágneskártya volt. A bankkártya márkája lehet MasterCard, VISA Classic, VISA Electron, Maestro, vagy egyéb – hogy csak egy párat említsünk. A bankkártya lehet vésett, vagy dombornyomott.

A vésett kártyák többsége olcsóbb, de nem lehet vele az interneten vásárolni, a dombornyomottal viszont igen. Az utóbbinak valamelyest magasabb a havi díja, de jóval kényelmesebb vele az élet. A éves kártyadíjat nagyon változóak, a dombornyomott kártyáknak 6-8 ezer forint környékén van az éves kártyadíja, a vésetteknek pedig nagyjából a fele. Az igénylés után nagyjából 1-2 héte mire fel lesz dolgozva és nagyjából még 2-3 hét mire ki is lesz postázva a kártya. Sürgősségi díj ellenében a bankok gyorsítani tudják az igénylést.

  
Iktatva: Személyi hitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


négy × 3 =

Küldés
Hiteligénylés 2014