0

Csökkent a hitelkártya tulajdonosok száma az elmúlt években?

Az elmúlt évekében tapasztalható válság sok mindenre volt hatással a magyar gazdaságban is. Manapság már az emberek többsége jól meggondolja, hogy bele merjen- e ugorni egy hosszú évekig is elhúzódó hitelnek a törlesztésébe. A már meglévő kölcsöntulajdonosok száma jelentette ki, hogy még egyszer biztos nem vágnának bele egy hitel igénylésébe. Mi a helyzet a hitelkártyák igénylése terén?

Csökkent a hitelkártya tulajdonosok száma az elmúlt években?

Csökkent a hitelkártya tulajdonosok száma az elmúlt években?

Csökkent a hitelkártya tulajdonosok száma az elmúlt években? Igen, jelentős visszaesés tapasztalható a hitelkártyák igénylése terén, ami nagyjából 2008 körül indult meg. Nem véletlen ez, hiszen a válság bekövetkeztével mind a fizetések, mind pedig a munkahelyek is bizonytalanok lettek, így az emberek többsége már nem mer beleugrani olyan könnyen egy újabb hitel igénylésébe. A hitelkártya talán azért is jelent nagy kockázatot egy átlag embernek, mivel ennek a kamatozása a legnagyobb a kölcsönök terén.

A hitelkártya igénylés bizonyos szinten luxusnak is tekinthető, hiszen vannak sokkal előrébb való hitelek is, melyek megkönnyíthetik a pénzproblémával küzdő emberek életét. A hitelkrátya tulajdonosok száma talán azért is csökkent még, mivel a bankok jeletős szigorítások mellett adnak csak hitelt, aminek manapság nehéz megfelelni. Az igénylők száma tehát évek óta csökken, így a bankok különböző akciós ajánlatokkal probálnak új ügyfeleket szerezni maguknak.

Elég nagy verseny tapasztalható a bankok között, hogy minél nagyobb számú új hitelkártya tulajdonost nyerjenek meg maguknak. A megnyerő ajánlatok között olyan akciókkal próbálják meggyőzni az embereket, mint például az éves kártya díj elengedése, vagy épp a vásárlások után néhány százalék visszatérítése. Érdemes azonban alaposan átgondolni, hogy valóban szükségük van- e hitelkártyára, és ha igen, biztos csak vészhelyzetekben fogják- e használni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× 5 = negyven öt

Küldés
Hiteligénylés 2014