0

Diákhitel igénylés: félévente kell igényelni a hitelt?

A diákhitel segítséget nyújt azon diákok számára, akik nem tudják finanszírozni saját maguknak vagy tanulmányaikat, vagy a tanulás mellett fellépő mindennapos költségeiket. A diákhitel igénylése egy egyszerűnek tekinthető hiteligénylés, így senkinek se fog nehézséget okozni a kölcsönhöz jutás. Sokszor szokott az a kérdés felmerülni a diákokban, hogy minden félévbe meg kell-e igényelni a hitelt, vagy elég mindössze egyszer?

A diákhitel igénylésnél lehetőség van arra, hogy minden félévben automatikusan utalják a kölcsön összegét. Ehhez mindössze csak két dolog szükséges: egyrészt az, hogy minden félévben aktív hallgatói státuszának kell lennie a diákoknak, másrészt nem szabad a szerződés megkötésekor egy záró határidőt megadni a hitel folyósítására. Ha ezek rendben vannak, akkor akár több évig is kaphatják probléma nélkül a diák kölcsönt.

Diákhitel igénylés: félévente kell igényelni a hitelt?

Diákhitel igénylés: félévente kell igényelni a hitelt?

A diákhitel igénylés esetében lehetőség van még arra is, hogy ne havonta kapja a hallgató a hitelt, hanem minden félévben egy összegbe jusson hozzá. Ez azért egy előnyös dolog, mert ha valakinek a diákhitel egy nagyobb összegű beruházásra kell (például laptop, vagy tandíj), akkor nem kell hónapokat várnia arra, hogy megtudja valósítani a célkitűzéseit.

A diákhitel igénylést viszont alaposan át kell gondolni, hiszen mire a diákok elkezdenek dolgozni, és nekikezdhetnének a törlesztésnek, a felvett hitel összeg akár a többszörösére is kamatozhat. Csak akkor vegyék fel és csak arra a félévre a diák kölcsönt, amikor valóban nélkülözhetetlen segítséget jelent a továbbtanulásuk érdekében! Minden estre, ha több féléven keresztül akarják igényelni, akkor elég a szerződés megkötésekor ezt megtenni, ha viszont már nem akarják továbbra is kapni, akkor ne felejtsék el lemondani!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ 4 = kilenc

Küldés
Hiteligénylés 2013