0

Diákhitel igénylés leadása: meddig tudják megtenni a diákok?

A diákhitel igénylését egyre több tanulni vágyó fiatal kénytelen megtenni. Sokak nem olyan szerencsések, hogy a mai gazdasági helyzetben kapnak szülői (anyagi) segítséget. Diákmunkát se tud mindenki végezni az egyetem vagy főiskola alatt, hiszen sokszor nagyon nehéz összeegyeztetni a tanulást a munkával. Aki a diák kölcsön mellett dönt, annak tisztába kell lennie a leadás körülményeivel.

Egyrészt, hogy meddig tudják leadni az igénylő lapot. Minden félévben vannak megadva havi lebontásban határidők, ameddig megtörténhet az igénylés. Amint ez megtörtént, nagyjából egy hónapon belül meg is történik az utalása. Van azonban egy végső leadási határidő, amiből ha kicsúszik a hallgató, akkor bizony már csak a következő félévben tud diákhitelt igényelni.

Diákhitel igénylés leadása: meddig tudják megtenni a diákok?

Diákhitel igénylés leadása: meddig tudják megtenni a diákok?

Másrészt fontos az is, hogy hol lehet a diákhitel igénylést benyújtani. Erre több lehetőség is adódik, hiszen nem csak a bankfiókokban, de a takarékszövetkezetekben és a postafiókokban is le lehet adni a nyomtatványt. A szerződés aláírása személyesen kell hogy történjen, a többi felmerülő teendőt szinte lehet majd teljesen az interneten végezni, a már fentebb is említett elektronikus oldalon.

Ami még fontos lehet a diákhitel igénylésének a leadásakor, az az, hogy be legyenek a hallgatók iratkozva az adott félévben a felsőoktatási intézménybe. Erről általában egy igazolást is szokott kérni a bank a folyósítás előtt. Alapos megfontolást követel azonban a diákhitel igénylése, hiszen az az összeg, ami most segítséget jelent, az iskola után egyből az ember nyakába szakad, és fizetnie kell a havi törlesztőket!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


öt − 3 =

Küldés
Hiteligénylés 2013