0

Dombornyomott bankkártya igénylés

Dombornyomott bankkártya igénylése abban a bankfiókban lehetséges, ahol a bankszámlánkat is vezetjük, hiszen a bankkártyát csak már meglévő pénzforgalmi bankszámlaszámhoz lehet hozzárendelni. Ha még nincs bankszámlánk, akkor érdemes kinézni egy nekünk szimpatikus bankot, és bemenni a bankszámla konstrukciókról érdeklődni. Ha találunk számunkra megfelelőt, akkor érdemes leszerződni velük.

Amint megvan a bankszámlaszerződés, a bankban az ügyintéző rá fog kérdezni, hogy van-e szükségünk bankkártyára. Itt választhatunk többféle kártya közül, választhatunk vésett (más nevén “unembossed”) és dombornyomott (más nevén dombornyomású, vagy “embossed”) bankkártyát is. ha dombornyomott kártyát igénylünk, akkor egy sokkal sokoldalúbb kártyát kapunk, hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal.

A dombornyomott kártyát a kitüremkedő számokról lehet felismerni

A dombornyomott kártyát a kitüremkedő számokról lehet felismerni

A vésett kártyával csak Magyarországon tudunk vásárolni, és csak készpénzt tudunk felvenni vele, másra sajnos nem jó, és nincs is semmilyen kapcsolódó szolgáltatás hozzá, de tény, hogy olcsóbb az éves kártyadíja. A dombornyomott bankkártya esetében az éves kártyadíj ugyan magasabb, de tudunk vele külföldön, és az interneten is vásárolni bármit, mely főleg a repülőjegy vásárlásnál lehet fontos.

A másik, hogy dombornyomott kártya esetében a legtöbb banknál jár hozzá ingyenes alap-utazásbiztosítás, így ha utazunk külföldre, akkor nem kell külön biztosítanunk magunkat több ezer forintért. A dombornyomott bankkártya igénylés is nagyjából annyi ideig tart mint a vésett kártya igénylése. 1-3 hét mire az igényléstől a postaládáig eljut. Extra pénzért kérhetünk sürgősségi igénylést is, akkor pár napon belül jellemzően a fiókban átvehetjük.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.


kilenc − = 6

Küldés
Hiteligénylés 2014