0

Folyószámla igénylés

Folyószámla igénylés esetén jó alaposan körül kell néznünk, mert elég sok félét ajánlanak a bankok, és nem biztos, hogy rögtön az első kecsegtető ajánlatra kell számlanyitással reagálnunk. Ha szeretnénk olyan bankszámlát, amely kevés költséggel jár havi szinten, de azért jól használható, akkor mindenképpen jó alaposan nézzünk szét mindegyik banknál.

Az is nagyon fontos, hogy mi magunk tisztában legyünk azzal, hogy egy új bankszálától mit várunk el. A másik pedig, hogy ismernünk kell a saját számlakezelési szokásainkat, azaz egy héten vagy hónapban hányszor veszünk fel fiókban vagy automatánál készpénzt, hányszor, hova, és mekkora összeget utalunk, illetve milyen egyéb tranzakciókat hajtunk végre.

Folyószámla igényléshez elég egy szerződést aláírni

Folyószámla igényléshez elég egy szerződést aláírni

A bankban a tanácsadó is rá fog erre kérdezni, úgyhogy jó ha felkészülten érkezünk. Minden számlanyitás legelején megkérdezik tőlünk, hogy mekkora a keresetünk. Ez azért lehet fontos, mert szinte minden banknál létezik olyan bankszámla, ahová ha a fizetésünket oda kérjük, és a fizetésünk eléri a 120 ezer, vagy 150 ezer forintot, valamint legalább két csoportos beszedési megbízásra szerződünk le, akkor akár ingyenes is lehet a havi számlavezetési díj, de nagyon fontos, hogy pontosan legyünk tisztában az adott számla kondícióival.

A folyószámla igénylés amúgy nagyon egyszerű, elkérik a személyes iratainkat, kitöltetnek velünk egy számlanyitás igénylő lapot, egy folyószámla szerződést, és ha kérünk hozzá bankkártyát is, akkor a kártyaszerződést is. A számla technikailag egy-két napon belül már használható, de már az aláírás pillanatától lehet rá fogadni például utalást. A folyószámla igénylésnek általában nincsen díja, de ez bankonként változhat.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


4 + = kilenc

Küldés
Hiteligénylés 2014