0

Hiteligénylés önerő nélkül: lakáshitel esetében mik a lehetőségek?

A hiteligénylés sokaknak nyújt segítséget abban, hogy saját ingatlanhoz juthassanak. Manapság azonban önerő nélkül nem kaphat lakáshitelt senki sem, hiszen a válság miatt a bankok szigorított feltételek alapján adnak csak kölcsönt bárkinek is. Van azonban egy lehetőség, amikor is önerő hiányában is ad néhány bank lakáshitelt.

Hiteligénylés önerő nélkül: lakáshitel esetében mik a lehetőségek?

Hiteligénylés önerő nélkül: lakáshitel esetében mik a lehetőségek?

Hitelt szeretne igényelni, de nincs meg a megfelelő összegű önereje ehhez? Van megoldás, ami nem más, mint bevonni egy megfelelő értékű ingatlant. A bank mindig elvár lakáshitel esetén 25% önerőt, ez nélkül bizony csak a plusz ingatlan bevonása lehet a megoldás. Fontos, az az ingatlan teljesen tehermentes legyen, valamint ilyenkor a bankok egy magasabb keresetet is elvárnak a hitel igénylőjétől.

Nem kitolás az a bankok részéről, hogy önerő nélkül már nem adnak senkinek sem hitelt. Erre egyrészt törvény is kötelezi őket, másrészt a bank célja az, hogy a lakosságot meg tudja óvni egy esetleges eladósodástól. Abban az esetben, ha lakáshitel igényléskor nincs meg az elvárt önerő, és plusz ingatlant akarnak fedezetül felkínálni, nem fontos az, hogy az igénylő nevén legyen a ház vagy épp lakás. Annyi kell csak, hogy a tulajdonosa hozzájáruljon ahhoz, hogy bank jelzálogkölcsönt rakjon rá.

Amikor még csak gondolnak arra, hogy hitelt szeretnének igényelni ahhoz, hogy álmaik otthonát megvásárolják, érdemes használni az online is elérhető hitel kalkulátort, mely segítségével minden banknál megtudják nézni, mennyi lakáshitelre is lennének jogosultak, milyen havi törlesztő részlettel. Ezáltal a legkedvezőbb ajánlatot is meg tudják találni, aminek hála, jelentős összeget is meg tudnak majd spórolni hosszútávon.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


3 + öt =

Küldés
Hiteligénylés 2013