0

Hiteligénylés önerő nélkül: lakásvásárlás esetén hogyan működik ez a megoldás?

Mindenkinek az az egyik legnagyobb álma, hogy saját háza vagy épp lakása legyen. Ehhez azonban rengeteg pénzre van szüksége, ez viszont kevesek rendelkezésére áll saját zsebből. Erre találták ki a bankok a hiteligénylést, ahhoz azonban, hogy valaki lakáshitelt kaphasson, sok feltételnek kell megfelelnie. Sokakban merül fel a kérdés, hogy amíg régen a bank adott fiataloknak önerő nélkül is hitelt, addig ma mi a helyzet ilyen típusú lakásvásárláskor.

Hiteligénylés önerő nélkül: lakásvásárlás esetén hogyan működik ez a megoldás?

Hiteligénylés önerő nélkül: lakásvásárlás esetén hogyan működik ez a megoldás?

A hiteligénylés önerő nélküli lakásvásárlás esetén hogyan működik? Abban az esetben, ha nincs meg a kölcsön igénylőjének a minimum 25%- os önereje, egy bank se ad lakáshitelt. Erre a törvény kötelezi őket. Persze a bankok célja is mostanában inkább az lett, hogy a lakosság ne tudjon felelőtlenül kölcsönöket felvenni, megfelelő háttér nélkül, hiszen gyorsan el lehet adósodni. Van azonban egy lehetőség, amivel önerő nélkül is megoldható a lakásvásárlás néhány banknál.

Ez a megoldás nem más, mint hogy fel kell ajánlania a hitel igénylőjének egy megfelelő értékű ingatlan fedezetet. Nem feltétel, hogy ez a lakás, vagy ház a hitel igénylőjének a nevén legyen, vagy épp egy családtag tulajdonába álljon, a fontos az, hogy szerződésbe aláírja, hogy hozzájárul ahhoz, hogy jelzálogkölcsönnel terhelik a tulajdonát. A hiteligénylés önerő nélkül csak is ilyen formában lehetséges lakásvásárlás esetén!

Érdemes azonban minden bank ajánlatát megnézni, mielőtt még elköteleznék magukat egy hitel mellett. Meglepő, de igen komoly különbségek lehetnek nem csak a törlesztő részletek összegében, de akár a futamidők hosszának a terén is. Jól gondolják azonban át az önerő nélküli lakásvásárlást, hiszen hosszú- hosszú évekre vállalnak egy nagy anyagi terhet, arról nem is beszélve, hogy nem fizetés esetén a bank bizony elveszi a fedezetül felajánlott ingatlant.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ hét = 8

Küldés
Hiteligénylés 2013