0

Hiteligénylés Ausztriában: mi kötelező, és mi nem?

Nagyban különbözik a hiteligénylés Ausztriában és itthon, Magyarországon. Soknak azért választják az osztrák kölcsönöket, mert egyszerűbb az ügyintézése, valamint míg bizonyos helyzetekben itthon már nem kapnak hitelt egy banktól sem, addig Ausztriában megoldható a dolog. Mind a két országban vannak azonban kötelezően betartandó szabályok, melyek mindegyikének meg kell felelni ahhoz, hogy a hiteligénylés sikeres lehessen.

Hiteligénylés Ausztriában: mi kötelező, és mi nem?

Hiteligénylés Ausztriában: mi kötelező, és mi nem?

A hiteligénylés során Magyarországon kizáró ok lehet az, ha valakinek van korábbról még rendezetlen tartozása, vagyis szerepel a BAR- listán (napjainkban már sokan az új nevén, KHR- listaként ismerik). Ilyen esetben néhány bank kötelezően elvár egy adóstársat ahhoz, hogy kölcsönt folyósítson valakinek. Ausztriában ezzel szemben a bankok nem végeznek ilyen jellegű hitelvizsgálatot, így aktív és passzív státusszal is lehet hitelt igényelni.

Másik nagy különbség, hogy míg Magyarországon kötelező a kölcsön igénylőjének jövedelemigazolást bemutatni (hiszen ez alapján állapítja meg a bank hitelkeret összegét, valamint ez lesz a biztosíték is, hogy tudnak majd az adósok fizetni), addig Ausztriában a bankok csak munkáltatói igazolás bemutatását várják el. Ez azoknak előnyös, akik papíron keveset keresnek, de egyéb forrásokból is tudnak pénzhez jutni.

Abban az esetben is előnyösebb lehet az ausztriai hiteligénylés, ha pusztán azért akarnak osztrák hitelt, mert kedvezőbb a kamatozás, mint a hazai bankoknál. Nagy különbségek is vannak azonban, míg például az osztrák bankoknál a hitel felvevőjének gyakran kötelező élet és baleset biztosítást kötnie, addig ilyet a hazai bankok nem várnak el az ügyfeleiktől. Mérlegeljenek alaposan, és ha bármi kérdésük lenne, keressen szakértőt a témában!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hét − = 5

Küldés
Hiteligénylés 2013