0

Hiteligénylés fedezet nélkül

Ha hitelt szeretnénk igényelni, akkor még az elején fontos letisztázni, hogy milyen típusú hitelt szeretnénk felvenni. Ha személyi hitelre van szükségünk, maximum néhány millió forintra, akkor nincs szükségünk fedezetre. Ha áruhitelt szeretnénk igényelni, akkor azt a termék megvásárlásával együtt akár egy nap, a kassza előtt már meg tudjuk tenni, ehhez egyáltalán nem szükséges semmilyen fedezet.

Fedezetre akkor van szükség, ha olyan hitelt veszünk fel, melyhez a bank előírja, hogy legalább ingatlannal rendelkezzünk, melyre a jelzálogjogot fel tudja vinni. Ezt hívjuk jelzáloghitelnek. A legtöbb esetben jelzáloghitel a lakáshitel, melyet csakis kizárólag lakáscélra lehet fordítani. Vehetünk belőle használt lakást, vagy házat, építkezhetünk is vagy bővíthetünk belőle, a lényeg, hogy erre költhetjük csak el a lakáshitelt.

Hiteligénylés akár fedezet nélkül is lehetséges

Hiteligénylés akár fedezet nélkül is lehetséges

Nagyon ritka esetben engedik meg a bankok, hogy valaki ne rendelkezzen a szükséges ingatlan fedezettel a hiteléhez, hiszen, ez adja a banknak a biztosítékot arra, hogyha az ügyfél nem tudja egy idő után valamiért fizetni a hitelét, akkor az ingatlan értékét fogják a végrehajtáskor felhasználni. Ahhoz, hogy a bank belemenjen abba, hogy hitelt igényeljünk ingatlan fedezet nélkül, ahhoz legalább az kell, hogy az adósnak és az adóstársnak legyen kiemelkedően magas fizetése, tudja felmutatni nagy összegű önerőt, és akár több ingatlant is. Ha meg is engedi ezt a bank, akkor ennek a fedezet nélküli lakáshitelnek igen magas lesz a törlesztő részlete.

Ha ezt papíron ( a lakáshitel szerződésben és a jelzálogszerződésben) is vállaljuk, akkor a bank esetleg tehet kivételt, és meg tudjuk a hitelt igényelni fedezet nélkül is – de természetesen csakis kizárólag egyéni bírálat alapján.

  
Iktatva: Hiteligénylés, Lakáshitel, Személyi hitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


egy + 6 =

Küldés
Hiteligénylés 2014