1

Hiteligénylés feltételei

Hitel igénylésének feltételei 2014-ben is hasonlóak, mint az előző években, viszont fontos tudni, hogy hiába egyszerűsödött le már a hitel felvétele, akár online, akár telefonos hitelfelvételre, a feltételeknek még mindig igen keményen meg kell felelni. Legyen az lakáshitel, személyi hitel, vagy folyószámlahitel.

Léteznek úgynevezett K.O. kritériumok, melyek a bármilyen hitel felvételéhez elengedhetetlenek, ezen kritériumok megléte nélkül tilos is a banknak, vagy pénzintézetnek azt a hitel kibocsátania. Az egyik ilyen K.O. kritérium, hogy a hitel igénylője legyen már nagykorú az igénylés aláírásakor, legyen teljes munkaidejű, munkaviszonya, ahol már túl van a próbaidő letöltésén és már legalább egy éve folyamatosan ott a cégnél dolgozik.

Lakáshitel igénylés egyik feltétele az ingatlan fedezet megléte

Lakáshitel igénylés egyik feltétele az ingatlan fedezet megléte

Az is fontos kritérium, hogy a hitel felvevőjének legyen elegendő jövedelme is, melyet minden hónapban munkabér megnevezéssel a számlájára utaljanak – ugyanis a banktól kapott kivonattal ezt igazolni kell tudnunk. Bevételképpen a bank el tud fogadni nyugdíjak, családi pótlékot, és gyerektartást is akár pluszban, ha az igazolhatóan, rendszeresen érkezik a számlánkra. Ha lakáshitelről van szó, akkor az egyik legszigorúbb feltétel, hogy legyen megfelelő ingatlanfedezetünk, melyre a jelzálogszerződés fog pluszban köttetni közvetlenül a lakáshitel szerződés mellé. Az sem mindegy, hogy ki-ki milyen szerepet vállal a szerződésben.

Ha házastársunk van, akkor ő automatikusan adóstárs lesz. Ha nincs, akkor viszont elég magas jövedelemmel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy megkapjuk az adott hitelt. Lakáshitel esetén a jelzálog szerződésben a zálogkötelezettek vannak megnevezve, ők lehetnek az adós és adóstárs is egyben, ha arra az ingatlanra vették fel a hitelt, amire terhel a bank, és ők laknak benne.

  
Iktatva: Hiteligénylés, Személyi hitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Hiteligénylés feltételei"

  1. szegedi tamásné szerint:

    Jónapot kívánok Szegedi Tamásné vagyok gyest meg családit kapok és arra szeretnék hitelt fel venni lehetséges ez? ha igen akkor kérem értesítsen köszönöm és hogy mennyit vehetnék fel mert nekem 100000ra lenne szükségem.

Írj most.


× 1 = hat

Küldés
Hiteligénylés 2014