1

Hiteligénylés gyorsan

Hitelt gyorsan úgy tudunk igényelni, ha a a hitelbírálat viszonylag gyorsan megy. De mivel lehet a bírálatot gyorsítani? Hát természetesen főleg azzal, hogy a hitel igénylését a lehető legjobban igyekezzük mi magunk is meggyorsítani, főleg azzal, hogy azokat a dokumentumokat, anyagokat, igazolásokat és személyes igazolványainkat időben, gyorsan beszolgáltatjuk a fiók részére, hogy ők minél hamarabb tovább tudják küldeni döntésre.

Ha a hitel nem egy bonyolult fajta, nem kombinált hitel, és nincs túl sok hitelszereplő, akkor ez is gyorsítani tudja a folyamatokat. Ha minden időben megvan, akkor a leadott anyagot a bankok kollégák is hamar át tudják nézni. Alapesetben csak akkor lehet kérni gyorsítást, ha valaki kiemelt ügyfele már a banknak, vagy a hitel felvételével esetlegesen azzá fog válni.

Hiteligénylés gyorsan

Hiteligénylés gyorsan

A hitel elbírálása már akár egy hét alatt megvan, tovább gyorsítva talán 1-2 nappal ez még csökkenthető. Ha a hitel felvevői együttműködőek, akkor a bank is rugalmasabb tud lenni, és a hitel igénylését fel tudja gyorsítani. Alapesetben magához a hitel igényléshez a személyes okmányainkon túl jövedelemigazolásra, bankszámlakivonatokra, közüzemi számlákra van szükség. Ha lakáshitelről van szó, akkor a földhivataltól kell kikérni papírt, valamint az ingatlan értékbecslőre kell még várni.

Az értékbecslő ha felmérte az adott ingatlan értékét, akkor az erről szóló riportot leadja a banknak, akik a lakáshitel kalkulációt is ez alapján fogják elkészíteni. Ha ez is elkészült, akkor felküldik döntésre, majd ha megszületett a pozitív válasz és folyósítható a hitel, akkor a szerződés tervezetet az ügyfél megnézheti, és ha mindent rendben talált, akkor az összes a hitelben szereplőt be kell hívni, hogy mindannyian, közjegyző előtt aláírják a hitelszerződést.

  
Iktatva: Hiteligénylés, Jelzáloghitel, Lakáshitel, Személyi hitel, Személyi kölcsön Címkék: , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Hiteligénylés gyorsan"

  1. baranyai lajos szerint:

    szeretnék segitséget kérni hol tudnék hitelhez juttni gyorsan mert nagyon nagy szűkségem lenne rá de nem tudom mit kell csinálnni

Írj most.


× 1 = hét

Küldés
Hiteligénylés 2014