1

Hiteligénylés kezes nélkül

Hiteligénylés kezes nélkül is lehetséges, amennyiben a hitel igénylője rendelkezik olyan mennyiségű kellő havi rendszerességű forrással, mely biztosítsa azt, hogy a bank ne kérjen tőle kezest a hitel igénylése során.

Kezesre a legtöbb esetben akkor és azért van szükség, mert a leendő adós, a hitel igénylője nem rendelkezik kellő fedezettel vagy jövedelemmel, és a bank attól tart, hogy nem fogja tudni időben és összegszerűen fizetni a jövőbeni törlesztő részletet.

Hiteligénylés előtt vagyonvizsgálat folyik

Hiteligénylés előtt vagyonvizsgálat folyik

A bank minden hitel igénylésekor tart egy vagyonvizsgálatot, mely az igénylő anyagi hátterét vizsgálja, és az alapján készül egy kalkuláció, mely által be tudják neki állítani a kamatot, a törlesztő részletet, és el tudják dönteni azt, hogy mekkora hitelt tudnak adni neki, illetve tudják-e neki folyósítani azt az összeget, amit megigényelt.

Ha az adós jövedelme, vagy fedezete nem elég, akkor jöhet a kezes kérdése, a bank megkéri a leendő adóst, hogy amennyiben lehetséges, kérjen be egy kezest a hitel szerződésbe, hogy megkaphassa az igényelt hitel összegét, és a bank is biztonságban legyen, hogy ha az adós esetleg problémás helyzetbe kerül, akkor tudjon kihez nyúlni, és az adósságot behajthassa a kezesen. Hiteligénylés kezes nélkül általában akkor lehetséges még, ha nem személyi hitelről, hanem esetleg egy jelzálog alapú lakáshitelről van szó, ugyanis ott általában maga az ingatlan a fedezet, amire felveszik a lakáshitelt, és nem kell külön kezes is hozzá.

 

  
Iktatva: Hiteligénylés, Személyi hitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Hiteligénylés kezes nélkül"

 1. Rózsa Károly szerint:

  Üdvözlöm.
  Szükségem lenne 50 millió forintra, nagyon sürgősen.
  Aktív bar listás vagyok.
  A havi törlesztőt 300 ezer forintig tufjuk vállalni.
  Kérem jelezzék, hogy tudnaak nekünk segíteni?
  Rózsa Károly
  30/507-18-12

Írj most.


+ 1 = kilenc

Küldés
Hiteligénylés 2014