0

Hiteligénylés KHR listásoknak

Hiteligénylés akár KHR (régi nevén BAR) listásoknak is lehetséges, attól függően, hogy a KHR listán mióta és milyen státuszban szerepelnek. Ha valaki a KHR listán aktívként szerepel, az azt jelenti, hogy 90 napot meghaladó tartozása van, mely a mindenkori minimálbér összegét meghaladja. Ha valaki passzív, akkor az azt jelenti, hogy már befizette a tartozását, de az adósság rendezése után még egy évig passzív státuszban marad.

Jó tudni, hogy ez is nagy kedvezmény, hiszen régen ez 5 év volt. Erre a rendszerre pont azért van a bankoknak szüksége, hogy a rossz adósokat ki tudják még a hitel felvétele előtt szűrni. Nyilván, ha valaki 10 éve aktív KHR listás, annak nem fog még X millió hitelt kifolyósítani, hogy aztán sose lássa azt az összeget többé.

Hiteligénylés KHR listásoknak

Hiteligénylés KHR listásoknak

Azonban Ausztriában egyre nagyobb divat hitelt felvenni magyaroknak, mert ott nem nézik a KHR listát, és ingatlanfedezet nélkül is folyósítanak személyi hiteleket. Már itthon is nyitottabbak annyiban a bankok, hogy az előbbi példát látva legalább már a passzív KHR listások egy részének hajlandóak folyósítani.

Nyilván passzív és passzív KHR listás között is van különbség, ha valaki anno a régi minimálbér miatt 60 ezer forint hátralék miatt került automatikusan a KHR listára, mert éppen megszűnt a munkahelye és nem tudta a hitelét akkor fizetni, de azóta évek teltek el, van rendszeres jövedelme és nincs jó ideje hátraléka, akkor nyilván neki már nagyobb biztonsággal lehet hitelt nyújtani.

  
Iktatva: Hiteligénylés, Személyi hitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


9 − = három

Küldés
Hiteligénylés 2014