0

Hitelkártya igénylés: egyre inkább csökken a hitelkártyák száma

Jelentős visszaesés tapasztalható (egyes források szerint) az elmúlt évek során a hitelkártya igénylések számában.  Egyre kevesebb igénylés érkezik a bankok felé a hitelkártyákat illetően, ezért a bankoknak igen nagy akciókkal és igen csak vonzó ajánlatokkal kell magunkhoz csalogatni a leendő hitelkártya igénylők minél nagyobb számát.

Hitelkártya igénylés: egyre inkább csökken a hitelkártyák száma

Hitelkártya igénylés: egyre inkább csökken a hitelkártyák száma

Miért csökkent vajon a hitelkártya igénylők száma az elmúlt pár évhez viszonyítva? Valószínűleg köze van ehhez a tomboló válságnak, melynek hatására az emberek egyre inkább megfontolják, hogy mire költik a pénzt, illetve mire igényelnek hitelt. Így ha nem muszáj, az emberek többsége már nem megy bele egy kockázatot is jelentő újabb hitelkártya igénylésbe, inkább próbálja fizetni a már meglévő kiadásait.

Azért is csökkenhettek a hitelkártya igénylések számai, mivel az igénylés körülményei is nehezebbek lettek. Minden banknál elvárás, hogy legyen a hitelkártya igénylőnek jövedelemigazolása, vagyis fix és állandó munkahelye. Kizáró okot jelent még a legtöbb banknál a BAR- listán (vagy ahogy már napjainkba emlegetik KHR státusz) való szereplés is. Tehát azoknak, akiknek talán jobban szüksége lenne a hitelkártyára, igencsak nehézkesek lettek az igénylés feltételei.

A bankoknak a hitelkártya igénylők lecsökkent száma igencsak nagy problémát jelent, így egy nagyobb verseny is folyik közöttük, hogy melyikük tud több új hitelkártya igénylőt becsalogatni a bankba. Hogy növelni tudják a hitelkártya igénylőik számát, a pénzintézetek kecsegtető ajánlatokkal próbálják reklámozni a szolgáltatásaikat. Mindenesetre alaposan át kell gondolni, ha hitelkártyát akarnak igényelni, és ha tényleg elkerülhetetlen, akkor meg kell találni a leginkább kedvező ajánlatot.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hét − 4 =

Küldés
Hiteligénylés 2013