0

Hitelkártya igénylés feltételei

Hitelkártya igénylés egyik legfontosabb feltétele, hogy a hitelkártya igénylőnek legalább havi 50 ezer forint fix bevétele legyen, bár bankja válogatja, hogy mekkora összeget várnak el, mert van olyan pénzintézet is, ahol ez az összeg minimálisan egy fizetés méretű összeg lehet csak, de mindenképpen a mindenkori minimálbért elvárják havi szinten.

Amíg ez befolyik az adós részére addig rendben van, és a bank kibocsáthatja részére a hitelkártyát. Általában a maximális hitelkeret az adós nettó havi átlagos jövedelmének a háromszorosa. Ez azt jelenti, hogy minimálbér esetén az igényelhet hitelkeret maximuma 200 ezer forint környékén realizálható. Ha valakinek magasabb a jövedelme, akkor annak arányában a maximálisan igényelhető hitelkeret nyilván nőni fog, és akár 500 ezer forintot is kérhet.

A hitelkártya igénylése egyszerű

A hitelkártya igénylése egyszerű

A másik legfontosabb feltétel a munkahely mellett, hogy az igénylő múljon el 18 éves, és legyen bejelentett magyarországi lakhelye, magyar állampolgárságú legyen. Lehet a hitelkártya igénylő devizabelföldi személy is, de ez esetben mindenképpen szükség van arra, hogy okmányokkal igazolja a külföldi állampolgár, hogy van állandó bejelentett magyarországi lakhelye.

Természetesen az igénylő nem szerepelhet a KHR lista sem pozitív, sem negatív listáján. Ha az igénylő nyugdíjas, akkor rendelkeznie kell nyugdíjas igazolvánnyal, melyet az igénylés pillanatában be tud a banki ügyintézőnek mutatni. A hitelkártyához akár társkártyát is lehet hozzátartozó részére is igényelni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.


kilenc − 4 =

Küldés
Hiteligénylés 2014