0

Hitelkártya okosan: meg lehet úszni nagyobb adósság nélkül is!

Egy hitel igénylése minden esetben nagy rizikónak tekinthető, hiszen a legtöbbjüket igen hosszútávú futamidővel kérik meg az igénylők, és 10- 20 év alatt nagyon sok minden történhet és változhat. Elég ha egy váratlan balesetre, betegségre gondolunk, vagy épp egy stabil munkahely elvesztésére. Egy hitelkártya is épp olyan hitelnek minősül, mint a többi, így alapos megfontolást igényel, hogy valóban szükségük van- e rá. Lehet persze okosan is használni!

Hitelkártya okosan: meg lehet úszni nagyobb adósság nélkül is!

Hitelkártya okosan: meg lehet úszni nagyobb adósság nélkül is!

Abban az esetben, ha a hitelkártyájukat a tulajdonosok okosan használják,akár nagyobb adósság nélkül is megúszhatják. Hogyan? A legtöbb bank ad egy bizonyos türelmi időt, ami idején a kártyát kamatmentesen tudják használni az igénylők, bár ennek időtartama változó lehet. Általában 30 és 45 nap között szokták megállapítani a türelmi időszakot. Az a legokosabb tehát, ha még ez idő alatt rendezik a tartozást, mellyel elkerülhetik a magas kamat megindulását.

Mi történik, ha a hitelkártyát nem okosan, hanem felelőtlenül használják, túlköltekeznek az ügyfelek, és még a visszafizetést is elbagatellizálják? Az egyik eshetőség, hogy kis összegeben fizetik vissza a tartozást, a legtöbb esetben azonban ez a kamatot sem fedezi, tehát folyamatosan nőni fog a tartozásuk. A másik lehetőség, ha nem okosan gondolkodnak, hogy egy idő után nem tudják abszolút fizetni a szükséges törlesztést, és a bank szerződést bont. Ezek után pedig a végrehajtóhoz kerül a tartozás rendezése.

Csak akkor szabad hitelkártyát igényelni, ha biztosak abban, hogy okosan tudják kezelni a kártya nyújtotta ” hatalmat “, és nem bocsátkoznak felesleges kiadásokba. Bármilyen kérdésük lenne még a hitelkártyáról, érdeklődjenek személyesen a bank munkatársainál, hiszen ott kapják a legpontosabb információkat az igényléséről.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


2 × = négy

Küldés
Hiteligénylés 2014