0

Hitelkártya tulajdonságok: tájékozódjanak még az igénylés előtt!

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mivel is jár hosszútávon egy hitelkártya igénylése. Hajlamosak az igénylők ilyenkor még csak a kártya előnyeit látni, ám vannak a hitelkártyának olyan tulajdonságai is, amik a későbbiekben komoly problémát is okozhat a leendő tulajdonosoknak. Éppen ezért, már akkor érdemes mindennek utána járnia, ami a hitelkártyával csak kapcsolatos lehet, mikor még csak gondolkodik az igénylésen.

Hitelkártya tulajdonságok: tájékozódjanak még az igénylés előtt!

Hitelkártya tulajdonságok: tájékozódjanak még az igénylés előtt!

Mik azok a hitelkártya tulajdonságok, amikről érdemes tájékozódni még az igénylést megelőzően? Egyrészt fontos lehet, hogy a hitelkártyát csak egy megadott hitelkert összegig lehet terhelni. Lehet velük fizetni nem csak belföldön, de külföldön is, sőt, akár az interneten is vásárolhat általuk. Készpénzfelvételre is alkalmasak, ám olyan jelentős kamatokat számolnak fel, ha erre használják, hogy valójában nem éri meg. Vészhelyzetekben mindig kéznél lesz ez az aprócska fizetőeszköz.

Fontos tudnivaló még a hitelkártyáról az is, minden hónapban fizetni kell a használatáért. Amennyiben még a havi zárás előtt tisztázza a tartozását, úgy nem fog kamatozni. Célszerű azonban mindig egy minimum összeget befizetni, hiszen ennek híján a bank szerződést bont, és egy végrehajtóra bízza a visszafizetést. Az egyik legalapvetőbb tudnivaló a hitelkártyáról az is, hogy ennek a kölcsön típusnak a legmagasabb a kamatja, tehát érdemes csak vészhelyzetben használni.

A hitelkártya tulajdonságai közül fontos lehet még az is, sok embert a kártya arra sarkalhat, hogy felesleges kötelezésekbe is bocsátkozzon. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez nem egy bánkártya, és itt bizony akár hosszú- hosszú évekig is fizethetnek azért, mert felelőtlenül használták néhányszor a kártyát.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× öt = 40

Küldés
Hiteligénylés 2014