0

Hogyan lehet a hitelkártyát okosan használni?

A hitelkártya is egy hitelnek minősül, ám a többi hitellel ellentétben ezt egy megújuló pénzforrásnak is lehet tekinteni, hiszen ha visszafizetik a tartozásukat, amit a kártyával csináltak, később újra fel tudják majd használni fizetésre, és vásárlásra is a hitelkeretet. Sajnálatos módon azonban sokakra rossz hatással van a hitlékártya, és felesleges vásárlásokba is belemegy. Ennek a korántsem okos tevékenységnek pedig akár egy nagy adósság is lehet a vége.

Hogyan lehet a hitelkártyát okosan használni?

Hogyan lehet a hitelkártyát okosan használni?

Hogyan lehet a hitelkártyát okosan használni? Mivel hitelről van szó, ez egy kicsit fura kérdés lehet, ám még is azt kell mondjuk, ha már igényeltek egy ilyen kártyát, mert szükségét érezték, akkor meg kell tanulni az okos használatát is. A legfontosabb az, hogy amennyiben használják a kártyát, mindig fizessék vissza időben a tartozásukat. A bankok adnak egy bizonyos türelmi időt, ami 30- 45 nap között szokott lenni, ebben az időszakban kamatmentesen tudják felhasználni a hitelkeretet.

Az a legokosabb tehát, ha mindig még ebben a türelmi időszakban visszafizetik a tartozásukat, így a hitelkártyán található hitkeret használata díjmentesnek is mondható. Sokan azt gondolják, hogy elég egy kis részt is belefizetni a hitelkártya tartozásba, azonban ez nem túl okos megoldás. A hitelkártya kamatozása a legmagasabb a hitel típusok közül, így folyamatosan kamatozni fog a tartozásuk és egyszer csak akkor összeget is elérhet, amit már nem tudnak visszafizetni.

Abban az esetben, ha nem tudják okosan használni a hitelkártyát, és időben rendezni a tartozásukat, az is megtörténhet, hogy egy idő utána a bank szerződést bont, és átadja a hitel rendezését a végrehajtónak. Azt kell mondjuk, hogy egy hitelkártyát lehet felelőtlenül, ugyanakkor okosan is használni, meg kell mindössze tanulni, hogyan lehet a legkevesebb tartozást felhalmozni vele.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hat × = 36

Küldés
Hiteligénylés 2014