0

Hogyan lehet elkerülni a hitelkártya tartozást?

Egy hitelkártya remek társ lehet a szorult helyzetekben. Valószínűleg sokaknak ismerős a helyzet, mikor a hónap végén már nem sok pénz van a pénztárcájukban. Ilyenkor az ember sokszor szorong, hogy ne hogy éppen most adódjon egy nagyobb kiadás (egy fontos háztartási gép lecserélése, vagy ne adj isten egy váratlan betegség). Ilyen helyzetekben bizony egy hitelkártya igen csak komoly biztonság érzetet nyújthat.

Hogyan lehet elkerülni a hitelkártya tartozást?

Hogyan lehet elkerülni a hitelkártya tartozást?

Sajnálatos módon azonban a hitelkártyáknak vannak hátrányai, melyek közül az egyik legveszélyesebb az a
túlköltekezés, hiszen akár jelentős tartozást is fel lehet halmozni. Vannak, akiket megszédít a hitelkártya adta ” szabadság “, és olyan dolgokat is megvesznek melyek nem nevezhetőek létfontosságúnak. A vásárlások, pénzfelvételek utána azonban pörög a hitelkártyák kamata, melyek rövid időn belül jelentős tartozást is okozhatnak a kártya tulajdonosának.

Hogyan lehet elkerülni a hitelkártya tartozást? Esősorban csak vásárlásokra használják a hitelkártyát, hiszen készpénzfezvételkor még inkább nőhet a többletköltsége. Célszerű minden hónapban rendezni a tartozást. Természetesen az a legjobb, ha az egészet tartozást ki tudják fizetni minden hónapban, de ha ez nem megy, akkor is a lehető legnagyobb részét próbálják meg visszafizetni. A bankok általában elvárnak egy minimum összeget, melyet fizetni kell a kártya használata után, ám az esetek többségében ez csak a kamatok egy kis részét fedezi.

Abban az esetben, ha nem tudnának a hitelkártya tartozásukba egy adott hónapban semennyit sem fizetni, még akár késedelmi díjat is felszámolhat a bank azon felül, hogy ez szerződés szegésnek is minősülhet, és a behajtási osztálynak továbbíthatják az ügyet. Érdemes tehát alaposan meggondolni, hogy ha már hitelkártyára van szükségük, akkor azt tudják- e majd megfelelően kezelni, és tényleg csak a legszükségesebb helyzetekben fogják- e használni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hat × 9 =

Küldés
Hiteligénylés 2014