0

Hogyan lehet olcsó a hitelkártya használata?

Annak ellenére, hogy a hitelkártya is egy hitelnek minősül, még is különbözik valamiben a többitől. Abban az esetben, ha időben rendezik mindig a tartozásukat, akkor hitelkeret összegét újra és újra fel lehet majd használni, tehát ez egy megújuló pénzforrásnak is tekinthető megoldás. Az, aki okosan tudja használni a hitelkártyáját, az elmondhatja, hogy olcsón is tudja használni azt!

Hogyan lehet olcsó a hitelkártya használata?

Hogyan lehet olcsó a hitelkártya használata?

Hogyan lehet olcsó a hitelkártya használata? Kicsit kétértelmű lehet a kijelentés, miszerint a hitelkártya használata lehet olcsó is. Inkább a fenntartását lehet olcsónak tekinteni abban az esetben, ha ügyes gazdálkodik. Mivel minden bank ad egy bizony idejű türelmi időszakot ( bankonként eltérhetnek, de általában 30 és 45 nap között szabják ki ), mikor is kamatmentesen lehet használni a hitelkeret összegét. Akkor tehát, ha ebben az időszakban rendezi is a tartozását, nem fog kamatozni egy fillérrel sem a hitelük.

Akkor lehet még igazán ” olcsón ” használni egy hitelkártyát, ha csak vásárlások esetén fizetnek vele. A készpénz felvétel a lehető legdrágább mulatság, amit egy hitelkártyával el lehet követni, hiszen azon túl, hogy ilyen esetekben nem él a kamatmentes türelmi időszak, még plusz díjat is felszámol a bank. Az sem mindegy, hogy mennyit fizetnek bele a tartozásukba, hiszen például ha csak egy minimális összeget, akkor a magas kamatoknak hála, nem hogy csökkenni nem fog, de csak növekedni fog a hitelük!

Meg lehet tehát tanulni ha nem is olcsón, de gazdaságosan is használni egy hitelkártyát. Érdemes minden fontos és apró részlet felől a bankban érdeklődni az igényléskor, hogy később semmiféle meglepetés ne érje önöket. Ne féljenek kérdezni, hiszen azért vannak ott a bank munkatársai, hogy segítsenek az ügyfeleknek.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


nyolc − 4 =

Küldés
Hiteligénylés 2014