0

Hogyan történik a hitelkártya tartozás törlesztése?

A hiteltípusok közül kétség kívül a hitelkártya használatával jár ” legrosszabbul ” az adós, hiszen ennek a legmagasabb a kamatozása a kölcsönök közül. Egyedinek lehet nevetni a hitelkártya tartozást, hiszen a szó klasszikus értelmében valójában nincs fix törlesztése. Érdemes csak vásárlásokra használni a kártyát, hiszen a készpénzfelvételnél komoly többletköltséget kell fizetni, ez pedig abszolút nem nevezhető kifizetődőnek.

Hogyan történik a hitelkártya tartozás törlesztése?

Hogyan történik a hitelkártya tartozás törlesztése?

Hogyan történik a hitelkártya tartozás törlesztése? Fontos, hogy ha igazán gazdaságosan akarják használni a hitelkártyájukat, érdemes minden hónapban a felhasznált összeget egy az egyben visszafizetni, hiszen a kártya egyik legnagyobb pozitívuma, hogy nagyjából 45 napig (  bár ez az időtartam bankonként eltérő lehet  ) a bankok hagynak egy bizonyos türelmi időszakot, és ezen idő alatt nem számolnak fel kamatot. A helyes ” törlesztése ” kártyának tehát így történik.

Létezik azonban a hitelkártyának egy másik típusú törlesztése, vagy nevezzük inkább befizetése. A bank elvár minden hónapban egy minimum befizetést, ám ha csak ilyen kis összeggel törlesztik a hitelkártya tartozást, akkor a folyamatos kamatozás miatt nem fog tudni megszabadulni a soha a hitelétől, amely egyre csak nagyobb és nagyobb lesz. Érdemes tehát inkább nagyobb összegekben fizetni a tartozásukat.

A legcélszerűbb, ha nem is kell törlesztenie a hitelkártya tartozását, más szóval nem használják feleslegesen a kártyát. Célszerű csak vészhelyzetekben elővenni, amikor már valóban nincs más megoldás a pénz problémájuk megoldására, és utána a lehető leghamarabb ki is tisztázni az így keletkezett tartozást, és kamatmentesen megúszni a kártya használatát. Hitelkártya igénylés előtt érdeklődjön személyesen a kiválasztott bank munkatársaitól minden fontos részlet felől.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hat − 3 =

Küldés
Hiteligénylés 2014