0

Közalkalmazotti hitel igénylése

Közalkalmazotti hitel igénylése nagyjából hasonló a többi piaci alapú lakáshiteléhez, vagy államilag kamattámogatott lakáshitel felvételéhez, azonban a közalkalmazotti lakáshitelt csak olyan állami szférában dolgozó közalkalmazottak vehetik fel, akik jelenleg a következő állami helyek egyikén dolgoznak: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium.

Fontos tudni, hogy 2014-ben is a Magyar Állam készfizető kezességet vállal a közalkalmazottak részére, ha azok új lakás építéséhez, vagy vásárlásához veszik fel a közalkalmazotti lakáshitelt, de csak a fedezetül szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékének 60%-át meghaladó részére, de legfeljebb e hitelbiztosítéki érték 100%i-ig vállalják azt. Ha a lakáshitel futamideje közben véletlenül megszűnne a közalkalmazotti munkaviszony, akkor a lakáshitel igénylőjének meg kell fizetnie az úgynevezett kezességvállalási díjat, mely a kezességgel biztosított kötelezettség összegének 2%-a.

Közalkalmazotti hitel igénylése

Közalkalmazotti hitel igénylése

Ha közalkalmazotti hitelt veszünk fel, akkor hasonlóan a többi hitelhez mindenképpen be kell mennünk az egyik általunk kiválasztott bankba, és ki kell tölteni a szükséges igénylőlapot, és be kell mutatnunk azokat a dokumentumokat melyek elengedhetetlenek a lakáshitel igényléséhez, ilyen lehet a személyi igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél, a lakcímkártyánk, az adókártya, és a közalkalmazotti jogviszonyról szóló papír, munkaszerződés, vagy jövedelemigazolás a munkahelyünkről, a fent felsorolt egyik minisztériumtól.

Amennyiben leadtunk minden igényléshez szükséges papírt, úgy 2014-ben is nagyjából 1-2 hetet kell várni addig, még a bank elbírálja a hitel igénylésünket, mely a közalkalmazotti hitel esetében talán kicsit gyorsabb lehet. Ha az ingatlan értékbecslés is már megvolt, akkor a bank háttérosztályán egy kalkuláció készül, majd az alapján a hitelszerződés és jelzálogszerződés, melyet már csak minden a hitelben szereplő igénylőnek alá kell írnia.

  
Iktatva: Hiteligénylés, Lakáshitel, Személyi hitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


kilenc + 7 =

Küldés
Hiteligénylés 2014