0

Kamattámogatott hitel igénylés

Kamattámogatott hitel igénylés akkor lehetséges, ha az igénylő már elmúlt 18 éves, és rendelkezik legalább egy tehermentes ingatlannal, ami a nevén is van. Az igénylőnek rendelkeznie kell legalább egy éve a lakáshitel összegéhez képest elfogadható mennyiségű jövedelemmel, és a másik fontos kitétele a kamattámogatott hitel igénylésnek, hogy akkor kérheti csak, ha ilyen támogatási programban még nem vett eddig részt.

Amennyiben igen, akkor csak standard lakáshitel konstrukciót tud igényelni. Ha már el lett döntve, hogy mikor és mekkora összeget szeretnénk felvenni és a bankot is már kiszemeltük, akkor, a lakáshitel igénylő lapot, és a kamattámogatási kérvényt kell kitöltenünk és a bank által kért papírokat, dokumentumokat, okmányokat kell leadnunk, vagy lefénymásoltatnunk.

A hitel igénylésekor akár 5% is lehet a kamat

A hitel igénylésekor akár 5% is lehet a kamat

A kamattámogatott hitel igénylés általában valamivel hosszabb idő, mint egy normál lakáshitel folyósítása, mivel itt az igénylő anyagi, vagyoni helyzetét vizsgálni kell, és a standardektől eltérően a támogatásra vonatkozóan is át kell nézni jónéhány dokumentumot, hogy valóban jogosult-e rá. Ha igen, akkor az ingatlan értékbecslő is kimegy a fedezetként szolgáló ingatlan értékét felmérni, majd az erről készült riportot eljuttatja a bank részére. Maximum 10 millió forint igényelhető ebben a konstrukcióban, és csakis kizárólag forintban fizetendő.

A kamattámogatás maximum 5 évig jár a lakáshitel futamidejében. 5 év után megszűnik a kamattámogatás, és standard lakáshitel kamatokon fog futni a hitel. A lakáshitelt használt lakásra vagy házra, illetve új építésű ingatlan vásárlására, modernizálására, korszerűsítésére, vagy akár bővítésére költhetjük el. Nem szabad elfelejteni, hogy amennyiben a lakáshitelt felújításra költjük, akkor a bank felé számlaadási kötelezettségünk keletkezik, mert be kell tudnunk bizonyítani, hogya  felvett hitelből tényleg felújítás történt.

  
Iktatva: Hiteligénylés, Személyi hitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


kilenc × = 63

Küldés
Hiteligénylés 2014