0

Lakáscélú állami támogatás igénylése

Lakáscélú állami támogatás igénylése azon pénzintézetekben lehetséges, ahol lakáshitel is lehet igényelni. Ugyanis a lakáscélú állami támogatás mértékét az állam határozza meg, de a bankok folyósítják a hitelt, és nyilván mivel minden ügylet más és más, ezért, a lakáshitel igénylőnek is a hitelében a kamattámogatás egyedi lesz, hiszen sok mindentől függ a kamattámogatás mértéke.

Többek között attól, hogy milyenek az anyagi körülményeink. A bank tart egy vagyonvizsgálatot, és az alapján dönt arról, hogy mekkora állami kamattámogatásban részesülhet a lakáshitel igénylője. Az is befolyásolja az állami támogatás mértékét, hogy hány gyermek él az adott háztartásban. Minél több, annál nagyobb a támogatás mértéke.

Lakáscélú állami támogatás 1-2% lehet

Lakáscélú állami támogatás 1-2% lehet

A lakáshitel felhasználható használt vagy új lakás, illetve ház vásárlására, bővítésére, építésére, felújítására, és korszerűsítésére is, de még akár bővíthetjük is a már meglévő ingatlant, vagy építési telket is vásárolhatunk a támogatott lakáshitelből.

Nagyon fontos, hogy ha felújíttatjuk az ingatlanunkat, vagy bővítjük, akkor az ezekkel kapcsolatos építési, szerelési és egyéb munkálatokról kérjünk számlát, és őrizzük meg, mert a hatóságok ellenőrizhetik ezeket, megnézhetik, hogy a lakáshitelt valóban lakáscélra költöttük-e el. Ha nem, akkor pedig büntetnek, de még a bankkal köttetett szerződésünk is lehet, hogy fel lesz a bank által mondva, és az egész hátralévő tartozásunk egy összegben lesz esedékes%!

  
Iktatva: Jelzáloghitel, Lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


3 × = tizenöt

Küldés
Hiteligénylés 2014