0

Lakáshitel igénylés

A lakáshitel igénylése több pontból is áll. Az első és legfontosabb, hogy jó alaposan körülnézzünk a bankok ajánlatai között, és a számunkra legkedvezőbbet válasszuk ki. Miután ez megtörtént, menjünk fel az adott bank weboldalára és ha lehetséges, akkor egy online felületen kérjünk további tanácsadást, vagy kérjünk visszahívást, mellyel időpontot is foglalhatunk a bankfiókba.

Ha megvan az időpont, akkor a lakáshitel igénylés következő állomása a személyes ügyintézés, és a lakáshitel kalkuláció elkészítése a fiókban. A lakáshitel kalkuláció során kiderül, hogy nagyjából mekkora lehet a lakáshitel összege, milyen hosszú lesz várhatóan a futamidő, és mekkora lesz a törlesztő részlet. Ha a kalkuláción egy számunkra megfelelő eredmény születik, akkor be is adhatjuk a lakáshitel igénylő lapot, és a szükséges dokumentumokat elkezdhetjük begyűjteni, melyeket az ügyintéző kér.

Lakáshitel igénylése igen egyszerű

Lakáshitel igénylése igen egyszerű

Ha minden rendben megy, akkor a következő lépés a dokumentumok leadása után, hogy a bank kiküldi az ingatlan értékbecslőt, aki felméri annak a lakásnak vagy háznak az értékét, melyre rá lesz terhelve a lakáshitel. Erről a becslő egy riportot készít, melyet lead a bankban. Ez után a bank háttérosztályán elkezdik feldolgozni a beérkezett papírokat, és 1-2 héten belül elkészül egy hitelszerződés tervezet, melyet emailben is elkérhetünk, vagy bemehetünk a fiókba, hogy személyesen átbeszéljük az ügyintézővel.

Ha mindent rendben találunk, akkor az igénylés utolsó pontja, hogy időpontot egyeztetünk a hitelszerződés aláírásához, melynél mindenkinek részt kell vennie, aki a lakáshitel szerződésben szerepel. Tehát adósnak, adóstársnak, zálogkötelezettnek, és ha van, akkor a kezeseknek is. A hitelszerződést közokiratba kell foglalni, magyarul közjegyző előtt is alá kell írni, és tőle is kapunk egy példányt a hitelesített szerződésből. Ez után már csak meg kell várni a folyósítást.

 

  
Iktatva: Hiteligénylés, Jelzáloghitel, Lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


öt − 1 =

Küldés
Hiteligénylés 2014