0

Lakáshitel igényléshez szükséges dokumentumok

A lakáshitel igényléshez szükséges dokumentumok álltában ugyan azok minden banknál, és hitelintézetnél. Be szokták kérni a személyi igazolványt, lakcímkártyát, és az adókártyát. A lakáshitel igénylésekor ezeken az okmányokon kívül szükség van még hiteles tulajdoni lapra, melyet a földhivataltól kérhetünk ki.

Mivel a lakáshitel jelzáloghitel ezért szükség van egy ingatlanfedezetre is, melynek tehermentesnek kell lennie. Erről kell a papírt kikérni a földhivataltól. Általában szükséges van egy NAV igazolásra is, mely azt igazolja, hogy nincs adótartozásunk.

A lakáshitel igényléshez minden dokumentumot össze kell gyűjteni

A lakáshitel igényléshez minden dokumentumot össze kell gyűjteni

A bankok ezen felül lekérik a Központi Hitelinformációs Rendszerből (KHR, vagy rég BAR lista), hogy nem-e szerepel rajta az adós aktív vagy passzív szereplőként. Ugyanis, ha valaki ezen rajta van, akkor nem kaphat hitelt. Az aktív KHR listás ügyfél azt jelenti, hogy folyamatosan 3 hónapon keresztül a mindenkori minimálbért meghaladó hátraléka van. A passzív KHR listás pedig azt jelenti, hogy már kifizette,de még egy évig ott marad jelzésképpen a listán (régen, ez 5 év volt).

A lakáshitelhez elengedhetetlen a havi rendszeres bevétel, mely általában az igénylő jövedelme szokott lenni. Erről egy jövedelemigazolást kell kikérnie a munkahelyéről. Természetesen, ha a lakáshitel szerződésben többen is szerepelnek, akkor mindenkit lecsekkol a bank, illetve mindenkinek be kell mutatnia az igazolványait, és a dokumentumokat. Ez nagyon fontos, hiszen a bank nem tud érdemben addig a lakáshitel igényléssel mit kezdeni, ha nem kapja meg ezeket a papírokat időben.

  
Iktatva: Hiteligénylés, Lakáshitel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.


− nyolc = 1

Küldés
Hiteligénylés 2014