0

Mennyi a lakáshitel igénylés ára?

A kérdés kicsit költői is lehetne, azonban még sem az. Abban az esetben, ha valaki lakás kölcsön felvétele mellett dönt, valószínűleg tisztába van azzal, havonta mekkora árat kell majd ezért fizetni hosszú évekig a törlesztő részletek személyében. Ezen felül viszont vannak egyéb költségek is, mely az ingatlan vásárlóját terhelik a lakáshitel igénylése során.

Mennyi a lakáshitel igénylés ára?

Mennyi a lakáshitel igénylés ára?

Milyen költségek merülhetnek fel a lakáshitel igénylés folyamatában, melyek még jobban megnövelik a lakás vételárát? Az egyik felmerülő többlet költséget a kiválasztott ingatlan értékbecslése fogja jelenteni, mely ára igen csak borsos lehet, több tízezer forint körül szokott mozogni. A tulajdoni lap igénylése is szükséges lehet, valamint ha kertes házról van szó, akkor növeli még az árat az is, hogy térképmásolat szoktak kérni.

Növelheti még a lakáshitel igénylés teljes árát a szerződések közjegyzői okiratba foglalása. Hogy ennek mennyi is lesz pontosan a végeleges ára az a hitel összegének a mértékétől függ, de általában olyan 1% körül szokott lenni. Ha mindez nem lenne elég, a hitel tényleges folyósítását csak akkor kezdi meg a bank, ha befizetik a folyósítási jutalékot, melynek a mértéke szintén a kölcsön összegétől függ.

Láthatják, hogy a lakáshitel igénylésnél sok egyéb költség felmerül a folyamat elején. Amint a folyósítás
megkezdődik, már “csak” az marad hátra, hogy a hosszú- hosszú évekre felvett hitel törlesztő részleteit mindig időben, és pontosan fizetni tudják. Az, hogy mennyi is a lakáshitel igénylés tényleges ára, azt csak akkor tudják pontosan kiszámolni, ha a hitel kitörlesztése befejeződött (elég, ha csak az árfolyam ingadozásra gondolnak).

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


három × 2 =

Küldés
Hiteligénylés 2013