0

Mennyi szokott lenni a hiteligénylés átfutási ideje?

A hiteligénylésnek számos feltétele van, melyeknek ha mind meg tud felelni a leendő adós, akkor már csak a hitelbírálat van hátra. Az, hogy mennyi is a hiteligénylés átfutási ideje attól is függ, hogy milyen kölcsönt szeretnének kapni. Különbség szokott lenni személyi kölcsön, és jelzálog kölcsön átfutási ideje között.

Mennyi szokott lenni a hiteligénylés átfutási ideje?

Mennyi szokott lenni a hiteligénylés átfutási ideje?

Mennyi szokott lenni a hiteligénylés átfutási ideje a személyi kölcsönök esetében? Viszonylag gyorsnak nevezhető, hiszen a mindössze néhány nap szokott eltelni a hitelkérelem bemutatása és a tényleges folyósítás között. Általában 4 nap, de maximum egy hétnek kell eltelnie a két dolog között. Van azonban olyan is, hogy még hitelkérelem leadása napján is meg lesz a bírálat, és az átfutási idő itt már csak attól függ, hogy mikor tudja az igénylő aláírni a szerződést a bankban.

Mennyi szokott lenni a hiteligénylés átfutási ideje a jelzáloghiteleknél? Itt már kicsit hosszadalmasabbnak nevezhető a hitelbírálat ideje. Nem véletlen ez, hiszen sokkal több nyomtatványt kell kitölteni, és jóval több dokumentumot kell bemutatnia a hitel igénylőjének. Ha például egy kertes ház lesz a fedezete a hitelnek, akkor már térképmásolat is szükséges. Az átfutási idő így nagyjából egy hónap szokott lenni akkor, ha minden dokumentum rendben van.

Mint ahogy látják, a hiteligénylés átfutási ideje elég eltérő lehet a kölcsön típusától függően. Fontos, hogy minden hiteligénylési feltételnek meg kell felelni ahhoz, hogy a kölcsön folyósítása meg is történjen. Alapos megfontolást igényel azonban egy több éves, vagy akár egy több tíz éves hitel felvétele, hiszen hosszú évekre egy fix és általában nagyobb kiadást fog jelenteni.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× 5 = negyven

Küldés
Hiteligénylés 2013