0

Miért lehet fontos a hitelkártya típusok összehasonlítása?

Elég gyakori jelenségnek nevezhető az napjainkban, hogy egyes háztartások nem tudnak a hónap végére anyagi tartalékokat összehalmozni, sőt az is, hogy teljesen lenullázzák magukat. Sajnálatos módon a balszerencse nem válogat, így általában ilyenkor szokott egy váratlan kiadás felmerülni ( lehet ez egy betegség, vagy épp egy fontos és nélkülözhetetlen elektronikus eszköz elromlása ). Ilyenkor lehet remek társ egy hitelkártya.

Miért lehet fontos a hitelkártya típusok összehasonlítása?

Miért lehet fontos a hitelkártya típusok összehasonlítása?

A hitelkártyák nagy előnye, hogy nem csak bolti vásárlásokkor lehet használni őket, de ez mellet az interneten is fizethet vele, valamint akár készpénz felvételre is alkalmas lehet ( ám ezt a hitelkártyák esetében elég drága megoldás szokott lenni). Nem mindegy azonban, hogy melyik hitelkártya típust válassza, így érdemes még az igénykést megelőzően összehasonlítást végezni közöttük.

Miért  lehet fontos a hitelkártya típusok összehasonlítása? Mivel több típusú hitelkártya is létezik, így mindig meg kell fontolni, hogy leginkább hol akar majd vele fizetni. A sima, dombornyomású kártyát például szinte mindenhol lehet használni: üzletekben, postán, bankban, ATM- automatákban. Vannak olyan szolgáltatások, amiket  kizárólag csak ezzel a kártya típussal vehetnek igénybe. Ilyen például a szoba vagy repülőjegy foglalása.

Amikor a hitelkártya típusokat hasonlítják össze, láthatják, hogy vannak az úgynevezett elektronikus kártyák is, melyeket elektronikus vásárlásokkor, ATM- automatáknál, és bankfiókokban lehet használni. Léteznek még  a dombornyomás nélküli hitelkártyák, amiket ugyan csak elektronikus vásárlásokkor, és ATM- automatánál használhatnak. Végezetül van az a hitelkártya, mely csak készpénzfelvételre alkalmas, ez pedig az ATM-kártya. Végezzenek tehát igénylés előtt egy alapos összehasonlítást, hogy a legmegfelelőbb kártyát kaphassák meg.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× hét = 7

Küldés
Hiteligénylés 2014