0

Mi is pontosan a diákhitel igénylésnek a menete?

A diákhitel igénylés menete viszonylag egyszerűnek mondható, legalábbis egyszerűbbnek, mint a többi hiteligénylést. Ez a fajta hitel segíthet azoknak a diákoknak, akik szülői (anyagi) támogatás nélkül végzik tanulmányaikat, valamint azoknak a hallgatóknak is, akik a tanulás mellet nem tudnak elegendő diákmunkát elvállalni. Azonban a diákhitel felvételét csak is akkor érdemes felvenni, ha más lehetősége nincs egy diáknak.

Mi is pontosan a diákhitel igénylésnek a menete?

Mi is pontosan a diákhitel igénylésnek a menete?

Mi is pontosan a diákhitel igénylésnek a menete? Először is a diákhitel online oldalán le kell tölteni a szükséges nyomtatványt és kitölteni azt. Ha ez meg van, akkor azt nem csak a postán tudják leadni, de a közreműködő bankoknál is. Van lehetőség arra is a diákhitelnél, hogy egy meghatalmazott járjon el a diák ügyében.

A következő lépés a diákhitel igénylésének a menetében, hogy mindig figyelni kell arra, hogy mikor adják le az igénylést. Minden félévben van egy bizonyos határidő, amiből ha kicsúsznak, akkor már csak a következő tanévben lehet diákhitelt igényelni. A személyes szerződéskötéskor a diákhitel igénylőjének magával kell vinnie az érvényes személyes okmányait: személyi igazolványát, adókártyáját, valamint a lakcím kártyáját is.

Fontos még a diákhitel igénylés menetében, hogy az igénylés időpontjában ténylegesen be legyen iratkozva a hallgató az iskolába, tehát aktív hallgatói jogviszonyban kell állnia az intézménnyel. Az iskola tanulmányi osztályának erről egy igazolást is ki kell állítania, mellyel bizonyítani tudja az aktív státuszt. Láthatják, hogy az igénylés menete igen egyszerűnek mondható, csak a határidők betartására érdemes jobban odafigyelni!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− 6 = egy

Küldés
Hiteligénylés 2013