0

Mi is pontosan a jelzáloghitel igénylés menete?

Egyre több ember kényszerül olyan helyzetbe, amikor szükségessé válik egy hitel igénylése ahhoz, hogy ki tudjanak lábalni az átmeneti pénzzavarukból. A jelzáloghitel igénylése is egy megoldás lehet az ilyen helyzetekre, melynek lényege az, hogy az igénylet hitel fedezetéül a banknak szüksége lesz egy ingatlanfedezetre, melyet “zálogba vesz” a kölcsön kitörlesztésig. Érdemes azonban az igénylés menetéről is megtudni néhány dolgot.

Mi is pontosan a jelzáloghitel igénylés menete?

Mi is pontosan a jelzáloghitel igénylés menete?

Mi is pontosan a jelzáloghitel igénylés menete? Első lehetőségként, érdemes felmérni, hogy milyen letehetőségek kínálkoznak pontosan. Melyik banknál és pénzintézetnél érdemes felvenni a jelzáloghitelt, hol lehet a legelőnyösebb a kölcsön ajánlata. Miután ez meg van, a következő lépés az igénylés menetében, hogy kiválasztják a leginkább kedvezőnek tűnő bankot, majd bemutatják az igényléshez szükséges dokumentumokat.

Mik azok a dokumentumok, amik a jelzáloghitel igénylés menetében szükséges lehet? A két lefonottabb a jövedelmet igazoló dokumentum, valamint a munkáltatói igazolás. Ezek nélkül, vagyis munkahely híján, egy bank se ad majd semmilyen kölcsönt sem. Az igénylés menetében ekkor következik majd a hitelkérelem leadása, majd az előzetes hitelbírálat, amit az értékbecslés fog követni. Abban az esetben, ha mindent rendben találnak, a végeleges hitbírálat lesz a követező lépés a jelzáloghitel igénylés menetében.

A jelzáloghitel igénylés menetében a két utolsó lépés az maga a kölcsönszerződés aláírása lesz, valamint a tényleges folyósítása a jelzálog kölcsönnek. Nem nevezhető ez a folyamat túl egyszerűnek és gyorsnak sem, ám a jelzáloghitel igénylésével lehetőség van arra, hogy egy plusz ingatlan bevonásával akár egy nagyobb összeghez is hozzájussanak. Gondolják át azonban jól ezt a lépést, hiszen sokat veszíthetnek!

  
Iktatva: Jelzáloghitel Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− 2 = kettő

Küldés
Hiteligénylés 2014