0

Mi is pontosan egy hiteligénylés menete?

Gyakori kérdés szokott lenni, hogy mi is pontosan a hiteligénylés mente, különösen azoknál, akik épp egy kölcsön igénylésén gondolkoznak. A legelső és legfontosabb, hogy az ember jól válasszon bankot, vagy épp pénzintézetet, ezt pedig csak úgy teheti meg, ha minden intézmény ajánlatát megtudja vizsgálni, és össze tudja hasonlítani. Ezzel akár szakemberhez is lehet fordulni, de már online is elérhetőek bizonyos hitelkalkulátorok, melyek egy kiindulási pontot tudnak adni az embernek, hogy merre induljon.

Mi is pontosan egy hiteligénylés menete?

Mi is pontosan egy hiteligénylés menete?

Mi is pontosan egy hiteligénylés menete? Miután meg van a bank, ahol a hitelt szeretnék megigényelni, érdemes utána járni, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy sikeres lehessen a kölcsönhöz jutás ( munkáltatói igazolás, ingatan fedezet, jövedelem, stb. ). Az ezekhez szükséges dokumentációk összerendezése után kell bemenni a bankba, ahol eldöntik, hogy hitelképesnek nyilváníthatóak- e.

A hiteligénylés menetében ekkor következik az értékbecslés, amennyiben szükséges egy ingatlan fedezet bevonása is.  A hitelbírálat után pedig, amennyiben minden rendben talált a bank, jöhet a szerződés aláírása. Néhány nap után meg is kezdődik ilyenkor már a kért hitel folyósítása.

Mint ahogy látják, elég sok lépésből áll a hiteligénylés menete. Ez nem is csoda, hiszen míg korábban, a válság előtt egyszerűbben lehetett kölcsönhöz jutni, addig napjainkban a bankok és pénzintézetek már jóval elővigyázatosabbak, és csak olyan személyeknek akarnak folyósítani, akiktől biztosan visszalátják kamatostul a kölcsönadott pénzüket.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


nyolc − = 5

Küldés
Hiteligénylés 2015